Giresun'da Hizmet Sektörü HİSER'den Faydalanacak

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) öncülüğünde, Giresun'daki işletmeler Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (HİSER) Projesi'nden faydalanacak.

Ekonomi Bakanlığı destekli projenin kabul edilmesi halinde hizmet sektöründeki işetmeler tanıtım, pazarlama, yurt içi ve dışı ziyaretler için destek alacak.

GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, oda binasındaki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, doğasıyla ön plana çıkan Giresun'un yerli ve yabancı turizmcilerin gün geçtikçe ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Kentin hizmet sektöründe aynı konfor ve profesyonelliği yakalayabilmesi adına, bu proje çalışmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Çakırmelikoğlu, otel, cafe, restoran ve seyahat acentelerini kapsayan projede, firmaların ilgisinin daha fazla olmasını istedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ ise HİSER projesindeki amacın uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, hizmet gelirlerinin artırılması ve dış pazarlara açılma ile markalaşma olduğunu belirtti.

Destek sürecinin dört aşamadan oluştuğunu anlatan Aladağ, şöyle devam etti:

"İşbirliği kuruluşu proje başvurusu, ihtiyaç analizi ve istihdam, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı ve yurtiçi pazarlama faaliyetleri aşamaları yer alıyor. İhtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık ve organizasyon faaliyetleri toplam bütçesinin destek üst limiti 400 bin dolar ve destek oranı yüzde 75."

Yurtdışı tanıtım ve organizasyon faaliyetleri destek üst limitinin 3 milyon dolar olduğunu kaydeden Aladağ, "Faaliyet başına 150 bin dolar destek veriliyor ve yılda en az onar adet faaliyeti içeriyor. Destek oranı ise yüzde 75. Program süresi ise 3 yıl." diye konuştu.

Kaynak: AA