Öğretmenler Kan Verdi, Öğrenciler Kızılay Çalışanı Oldu

Afyonkarahisar'da bir anaokulunda Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğretmenler kan bağışında bulundu.

Afyonkarahisar TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulunda Kızılay Haftası dolayısıyla hazırlanan etkinlikte öğretmenler kan verdi.

Öğrencilerin de bu bilince sahip olması, Kızılay'ın neler yaptığını öğrenmesi için hazırlanan dramayı ise öğrenciler sahneledi.

Öğrenciler doktor olup yaralılara müdahale ederken, yardıma muhtaç ailelere de gıda ve giyecek yardımında bulunuldu.

Etkinlik hakkında konuşan, okul müdürü Necibe Yalçınkaya Uluay, kan bağışının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Kızılay ile birlikte ortaklaşa kan bağış kampanyası başlattık. Katılım çok güzel oldu. Mahallemizde ve Afyonkarahisar içinde bağış kampanyamızı duyurmaya çalıştık. Kan sürekli ihtiyaçtır. O yüzden ben vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Mahalle sakinlerimiz de kan bağışına ilgi gösterdi. Ben destek veren ve kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yine çeşitli sosyal faaliyetlerimiz olacak."

- Kızılay çadırı kuruldu

Müdür Yardımcısı Semra Karakaya da, Kızılay'ı ve yaptıklarını, hazırladıkları drama eşliğinde çocuklara yaşayarak öğretmek istediklerini ifade ederek şöyle devam etti:

"Kızılay'dan bizim için çadır kurmalarını istedik. Kızılay neler yapar öğretmek istedik. Bunun için sağlık masası kurduk. Bunun yanında yardım masası ve gıda dağıtım merkezi hazırladık. Burada minik öğrencilerimiz kendileri yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladı. Bu etkinlik bazında da beslenme saatini dışarıya aldık. İnsanların mağdur kaldıklarında Kızılay'ın onlara nasıl yardım ettiklerini bu şekilde anlatmaya çalıştık."

Kaynak: AA