Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Viranşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde kullanma tarihleri geçmiş 1 ton gıda ürünü imha edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Halef Kete, yaptığı açıklamada, ele geçirilen ürünlerin çöp boşaltım istasyonunda imha edildiğini söyledi.

Denetimlerin süreceğini belirten Kete, belediye olarak halk sağlığını korumaya çalıştıklarını ifade ederek, bu bilinçle hareket edip denetimlerin süreceğini kaydetti.

- Birecik'te LEADER Projesi tanıtıldı

Birecik ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından (TKDK), yerelde yaşanan sorunların çözümü ve kırsalda yaşayan yerel kırsal toplulukların harekete geçirilmesi amacıyla başlatılan LEADER Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Enver Nebihe Karaata Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Birecik Kaymakamı Fatih Çelikkaya, yaptığı açıklamada, Birecik'in hem coğrafi konumuyla hem tarımsal potansiyeliyle hem de turizme yönelik alt yapısıyla bölgenin en önemli ilçelerinden biri olmaya aday olduğunu söyledi.

Yerel kalkınmada Türkiye genelinde 32 eylem grubu oluşturulduğunu ve bu gruplarda yer alan Birecik'in pilot ilçe olduğunu belirten Kaymakam Çelikkaya, "İlçemizin pilot ilçe olarak seçilmiş olması ilçemiz adına büyük bir fırsat doğurmaktadır. Burada amaç Birecik ilçemizin bütün potansiyelini tarayıp analiz ederek bir kalkınma stratejisi elde etmektir. Bunun için belediye, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar, özel sektör temsilcileri ve bütün vatandaşlar bir araya gelerek Birecik'in Yerel Kalkınma Stratejisini hazırlayacaklar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yerel Kalkınma Stratejileri Hazırlama Koordinatörü İrem Emir, slayt gösterileri eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

- Viranşehir'de dilenci operasyonu

Viranşehir ilçesinde, dilencilik yaptıkları belirlenen 20 kişi yakalandı.

Belediye zabıta ekipleri, yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda dilencilik yapanlara yönelik operasyon düzenledi.

Operasyonda dilencilik yaptığı belirlenen aralarında kadınların da bulunduğu 20 kişi yakalandı.

Zabıta Müdürü Feyzi Babat, yaptığı açıklamada, son günlerde vatandaşlardan yoğun şikayetler aldıklarını belirterek, "Dilencilik bir suç değil, bir kabahattir. Dilencilik kabahat olduğu için ekiplerimiz zaman zaman operasyon yapıyor. Ceza vermeden önce uyarıyoruz. Uyarıları dikkate almayanlara da ceza kesiyoruz. Özellikle cami önlerinde insanların duygularını istismar ederek, haksız bir kazanç elde ediliyor. İnsanların duygularını istismar edenlere yönelik operasyonlarımız devam edecek." diye konuştu.

Kaynak: AA