Kazakistan Lübnan'a Barış Gücü Gönderdi

120 askerden oluşan barış gücü, Hindistan'ın Indbat taburunun parçası olarak BM'nin Lübnan Geçici Görev Gücü misyonuna katılmak için Lübnan’a ulaştı.

Kazakistan, ilk kez Birleşmiş Milletlerin (BM) barış ve güvenliği koruma misyonuna katılmak üzere Lübnan’a barış gücü askeri gönderdi.

Kazakistan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 120 askerden oluşan barış gücünün Hindistan'ın Indbat taburunun parçası olarak BM Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) misyonuna katılmak için Lübnan'a ulaştığı belirtildi.

Kazakistan'ın barış gücünün ilk kez BM barış ve güvenliği koruma misyonuna katıldığına işaret edilen açıklamada, barış gücünün Hint ortaklarıyla hazırlıklar yaptığı ifade edildi.

Açıklamada, Kazakistan ile Hindistan hükümetleri arasında söz konusu misyona ortaklaşa katılmakla ilgili anlayış memorandumunun imzalandığı ve onaylandığı hatırlatıldı.

Kazakistan barış gücünün Lübnan'da bölgeyi izleme, gözlem noktalarının oluşturulması ile ateşkesin uygulanmasını izleme görevlerini yerine getireceği ifade edilen açıklamada, "Kazakistan barış gücünün BM misyonuna katılımı uluslararası güvenliğin pekişmesine katkı sağlayacak. Ayrıca uluslararası toplumun sorumlu üyesi olarak Kazakistan'ın otoritesini pekiştirecek." ifadesine yer verildi.

Parlamento, haziran ayında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in askeri birliklerini BM misyonu için Lübnan’a gönderme önerisine onay vermişti.

Kaynak: AA