Manisa'da 'Cumhuriyet İçin Pedalla' Bisiklet Turu

Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi.

Turgutlu i̇lçesinde bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet İçin Pedalla” etkinliğine, aralarından profesyonel sporcularının da bulunduğu 300 bisikletçi katıldı.

Alışveriş merkezi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında başlayan bisiklet turu, Turgutlu’nun ana caddeleri boyunca devam etti.

Turgutlu Kent Müzesi'nde mola veren bisikletçiler, burada Cumhuriyet Bandosu’nun marşları eşliğinde eğlendi. Bisikletçiler, daha sonra başladıkları noktada bisiklet turunu sonlandırdı.

Etkinlikte konuşan Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, bisikletin trafik yönünden sorunsuz bir ulaşım aracı olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıl dönümünde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını aktaran Parıldar, "Bu yıl ilki düzenlenen etkinliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesini diliyorum. Bisiklet kullanımını arttırmamız lazım. Bisiklet, hem çevreci hem de sağlık açısından önemli bir ulaşım aracı. Tabi bisiklet kullanımında yine motosikletler de olduğunu gibi, kask, dizlik gibi güvenlik önlemlerimizi de almamız gerekiyor." dedi.

Kaynak: AA