Gazeteciler 'Van'dan Sesleniş' Paneline Katıldı

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, Star Gazetesi Yazarı Selahattin Eş Çakırgil, Karar Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur, Van'da düzenlenen "Van'dan Sesleniş" paneline katıldı.

Vanlı gazeteci Baki Karaca tarafından Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş ve TSO Başkanı Necdet Takva'nın selamlama konuşmalarının ardından başladı.

Moderatörlüğünü Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Gözütok'un yaptığı panelde konuşan Dilipak, Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntıların kapitalist sistemden kaynaklandığını savundu.

Avrupa'da insanların insanlık değerlerinden uzaklaştığını anlatan Dilipak, "Avrupa ülkelerinden obeziteden ölen insan sayısı, Afrika'da açlıktan ölen insan sayısından daha fazladır. Buralardaki insanlar psikolojik ve ahlaki bir bunalım geçiriyorlar. Böyle bir dünyayı sürdüremeyiz. Türkiye ekonomik ve siyasi olarak hem bölgedeki hem de dünyadaki gelişmelerden etkileniyor. Önümüzdeki 10 yılın hem dünya için hem de Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum." dedi.

Gazeteci Çakırgil de Müslüman coğrafyasında huzuru bozan bir takım gelişmeler yaşandığını ifade ederek, "Ülke olarak güçlendikçe daha çok düşman çıkıyor karşımıza. Gönüllerimizi birleştirirsek ülke olarak çok daha iyi bir yerde olabiliriz. İmamsız olmayalım. İnandığımız değerlere göre hareket edelim." diye konuştu.

Gazeteci Oğur da ülkelerdeki ekonomik sıkıntıların o ülkelerin iç dinamiklerinde yer aldığını ifade ederek, "Hoşgörü ve eleştirel sorun yaşanan ülkelerde ekonomik sıkıntıların yaşanması tuhaf değildir. Hukuk devleti ve ekonomi arasında ciddi bir bağ vardır. Ekonomide devletler her zaman bir birine rakipler. Bu nedenle ev ödevlerimizi iyi yapmamız lazım." şeklinde konuştu.

Panel, gazetecilerin, dinleyicilerin yönelttiği soruları yanıtlamaları ile devam etti.

Kaynak: AA