Elazığ'da Üniversite Öğrencilerine İlk Yardım Eğitimi

Elazığ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği işbirliği ile üniversite öğrencilerine uygulamalı temel ilk yardım eğitimi verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün toplantı salonunda düzenlenen eğitime yaklaşık 100 öğrenci katıldı.

Eğitimde öğrencilere, olası kaza ve afet durumlarında uygulayabilecekleri ilk yardım bilgileri konusunda bilgiler verildi.

Elazığ Gençlik Merkezi Müdürü Serkan Sis, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu eğitimle amaçlarının ilk yardımın doğru bir şekilde yapılmasını öğretmek olduğunu söyledi.

İlk yardımın önemine değinen Sis, "Bu kurs ile inşallah gençlerimize faydalı olacağız. İlk yardımın amacı yaralının kötüye gitmesine engel olmak. Tabii ki doktor değiliz ama bunu bilmemiz, öğrenmemiz kişinin hayatını kurtaracak." dedi.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit ise ilk yardımın önemini belirterek, yardıma ihtiyaç duyan kişilere ilk yadım uygulayabilmek için bu eğitimleri herkesin en doğru şekilde alması gerektiğini söyledi.

İlk yardım eksikliği ve yanlış müdahaleden dolayı birçok insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Eğit, o yüzden eğitimlerin önemli olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA