Çetinbaş'tan İttifak Değerlendirmesi

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Cumhur İttifakı ile ilgili, "Değer verdiğimiz, önemli kazanımlardan biri olan bu ittifak, bu zemini hazırlayan milletimizin bir eseridir. Bizim referansımız milletimizdir. Her zaman milletimizin sesine kulak veririz." dedi.

Çetinbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhur İttifakı'nın küçük polemiklere kurban edilemeyecek kadar kıymetli bir ittifak olduğunu söyledi.

Partiler arası ittifakın ihtiyaçtan doğduğunu belirten Çetinbaş, şunları kaydetti:

"Değer verdiğimiz, önemli kazanımlardan biri olan bu ittifak, bu zemini hazırlayan milletimizin bir eseridir. Bizim referansımız milletimizdir. Her zaman milletimizin sesine kulak veririz. Milletimizin razı olmadığı, vicdanen de kabul etmediği hiçbir düzenden yana olmayız. MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor. AK Parti ve MHP ayrı partilerdir. Farklı düşündüğümüz konularda her birimiz kendi yolumuzu takip ederiz."

Çetinbaş, iki partinin ülkenin birliğine ve bağımsızlığına yönelik tüm saldırılara karşı ittifakını sonuna kadar devam ettireceğini aktardı.

Partilerin bazı konularda zaman zaman ayrı düşünmesinin de doğal olduğunu ifade eden Çetinbaş, "Sonuçta iki farklı partinin farklı yaklaşımları olabilir. AK Parti ve MHP arasındaki Cumhur İttifakı'nın, tamamen dağıldığını ve bozulduğunu söylemek doğru değildir. Ülkemizin çıkarları doğrultusunda fikir birliğinin devam edeceği inancındayım. AK Parti, Türkiye'nin her bir köşesinde aday çıkaran ve her seçimde olduğu gibi çıkardığı adaylarla iddialı olan bir partidir. Bizim, milletimize sunduğumuz hizmet ve projelerimiz ortadadır. İnşallah önümüzdeki 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti olarak bir kez daha tüm ilçe ve beldelerimizle birlikte Kütahya'da tarih yazacağız, destan yazacağız, büyük bir zafer kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA