Uşak Valisi Demir Açıklaması

'İlimiz turizmde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak potansiyele sahip'.

Uşak Valisi Salim Demir, ilin turizmde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Vali Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ilin turizm potansiyeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uşak'ta daha fazla yerli ve yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini aktaran Demir, Büyük Uşak Kanyonu içinde yer alan Cam Teras'ın her geçen gün bölgeye daha fazla ziyaretçi çektiğini ifade etti.

Kanyonun uzunluk bakımından dünyanın ikinci büyük kanyonu olduğuna dikkat çeken Vali Demir, "Kanyonlar Banaz, Ulubey ve Karahallı sınırları içerisinde bulunmasıyla ilimiz turizm potansiyeline ayrı bir değer katmaktadır. Kanyonlar Uşak’ın sahip olduğu turizm potansiyelinin merkezi konumunda. Gördüğüm kadarıyla Ulubey Cam Teras, kanyonları ayrı bir cazibe merkezi haline getirmiş. Yaşlısı, genci, yerlisi, yabancısı herkes şu anda burada cam terasın üzerinde çok farklı bir hissi, çok farklı bir adrenalini yaşıyor. Burası gerçekten insanı heyecanlandıran farklı bir atmosfere sahip. Herkesin gezip görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum." dedi.

Uşak-İzmir karayolu 40. kilometrede yer alan Taşyaran Vadisi'nin de ildeki ikinci tabiat parkı arasında yer aldığını belirten Demir, jeolojik açıdan birbirinden ilginç doğa harikalarını barındıran vadinin yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğunda bir yürüyüş güzergahına sahip olduğunu ifade etti.

Termal turizm konusunda da Uşak'ın sahip olduğu potansiyelin yapılan yeni tesislerle bir bir ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Demir, açıklamada şunları bildirdi:

"Uşak termal turizm alanında bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir potansiyele sahip. Banaz ilçesinde bulunan ve doğasıyla ayrı bir özelliğe sahip olan Hamam Boğazı Termal Turizm alanının yanı sıra il merkezinde bulunan Kayağıl Termal Merkezi ile termal turizm açısından önemli bir potansiyel barındırmakta.

İl olarak katıldığımız yurt içi ve yurt dışı fuarlarda Uşak’ın turizm potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmaya, yeni bir destinasyon olarak tanınmasına gayret ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışından Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan MENA bölgesinde faaliyet gösteren seyahat acenteleri temsilcileri, yatırımcılar ve gazetecilerden oluşan heyet, termal kaynaklarda ve Büyük Uşak Kanyonları ve Cam Terasta incelemelerde bulunmak üzere Uşak’a geldi. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ilimiz turizmde ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak potansiyele sahip."
Kaynak: AA