Zonguldak'ta, 'Muhtarlar Günü' Kutlamaları

Ereğli'de, "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve beraberindeki muhtarlar, Atatürk Anıtı önündeki törende, anıta çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Dernek Başkanı Kılıç, burada yaptığı konuşmada, ilçeye bağlı 3 belde ve köyde olmak üzere toplam 137 muhtarın görev yaptığını belirterek, muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu belirtti.

- Alaplı

Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal ile muhtarlar, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Muhtarlar daha sonra Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin'i makamında ziyaret etti.

Tekin, ziyarette yaptığı konuşmada, belediye olarak muhtarlara her zaman destek verdiklerini söyledi.

"Bizlerde yerelde yönetici olarak tüm ilçemize hizmet etmeye gayret gösteriyoruz." diyen Tekin, "Alaplı'da her zaman muhtarlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımız bizden ne talep ettiyse taleplerini yerine getirmek için gayret gösterdik. Onların her zaman yanlarında olduk." dedi.

- Çaycuma

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Çelen anıta çelenk koydu.

Çelen, burada yaptığı konuşmada, muhtarlık müessesinin, kültürel ve toplumsal hayatın önemli yapı taşlarından olduğunu ifade ederek, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Serkan Keçeli de muhtarların, köylüsünün ve mahallesinin derdini kendi derdi bilip takip eden, ailesinden, eşinden, dostundan işinden ve vaktinden fedakarlık yaparak, insanlara faydalı olmaya çalıştığını, kaliteli hizmet götürebilmenin en büyük destekçisinin muhtarlar olduğunu söyledi.

Kaynak: AA