Kırıkkale'de Öğrenciler Sinemaya Götürüldü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen Bir Milyon Öğrenci Sinema ile Buluşuyor Projesi kapsamında Kırıkkale'de öğrenciler sinemaya götürüldü.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Halit Karakoç, bir alışveriş merkezinin sinema salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, proje kapsamında Kırıkkale'ye 4 bin 432 öğrenci kontenjanı ayrıldığını söyledi.

Projede öncelikli hedefin hiç sinemaya gidememişdezavantajlı öğrenci grupları olduğunu anlatan Karakoç, şöyle konuştu:

"Bu proje ile orta öğretim öğrencileri arasında milli, kültürel değerler hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişiminekatkıda bulunmak ve öğrencilerde anı duygusu oluşturmakamaçlanmıştır. Proje kapsamında bakanlığımızınbelirleyip önerdiği 'Ertuğrul 1890, Doru, Son Mektup, Ayla ve Bizim KöyünŞarkıcısı' adlı filmlerin gösterimi Sinema Genel Müdürlüğününbelirlediği salonlarda gerçekleştirilecektir. ProjeninTürkiye genelinde film gösterim maliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığıtarafından karşılanacaktır. Bu projeden faydalanacak okul ve öğrenciler MilliEğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Kırıkkale Belediye Başkanlığı veya ilçe belediyeleri de belirlenen öğrencilerin ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıcasinemaya gelen her öğrenciye bir mısır ile bir su ikramı yapılacak olupmaliyeti ise bakanlığımız tarafından karşılanacaktır."

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA