Tekirdağ'da Uçmakdere Paraşüt Alanına 'İlgi' İsteği

Tekirdağ'da son yıllarda tanınırlığı artan ve çevre illerin uçma tutkusunu gideren yamaç paraşütü işletmecileri, mavi ve yeşilin bir araya geldiği yerlerine daha çok ilgi istiyor.

Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Başkanı Sadri Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü sporunu kitlelere yaymak ve Tekirdağ'ın adını yamaç paraşütü ve doğa sporlarıyla anılan tanınmış bir bölge haline getirmek amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Özel, yamaç paraşüt turizminin Tekirdağ'da Uçmakdere Mahallesi Ayvasıl mevkisinde yapıldığı ifade ederek, "Ekstrem spor tutkunlarını Uçmakdere Mahallesi'nde bulunan atlayış yerinden yemyeşil bir orman ve mavinin en güzeli olan denizle gökyüzünde buluşturuyoruz. Burası kent için alternatif turizm merkezi durumunda. Uçuş dışında da çok sayıda insan burayı tercih ediyor." dedi.

Dört mevsim uçuşlarını gerçekleştirdiklerini aktaran Özel, son yıllarda yamaç paraşütüne büyük ilgi olduğunu dile getirdi.

Bölgenin güzel bir turizm potansiyeli olmasına rağmen yıllardır ilgisiz kaldığını, geliştirilmesi için herhangi bir çalışma yapılmadığını belirten Özel, "En önemli sorunumuz yol. Bu konuda yerel yönetimlerden ve ilgili müdürlüklerden destek istiyoruz ama daha sonuç alamadık. Herkes doğaya çıkmak istiyor. Burası da doğal acıdan çok güzel bir bölge ancak uzun yıllardır biz profesyonel olarak burada uçuş yapıyoruz, bu sorunları dile getiriyoruz. Ama bu sorunların çözümü noktasında bir adım dahi ileriye gidemedik." diye konuştu.

Özel, Tekirdağ'ın tanıtımı ve reklamı noktasında çok önemli bir değere sahip olan bölgeye gösterilecek ilgiyle, var olan potansiyelin daha da artacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Burada Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yoldan gelirken arabanızın altını vurmadan buraya gelmeniz mümkün değil. Bu konu ile ilgili bir şeylerin üretilmesi lazım. Buralar bu kontrolsüzlüğü hak etmiyor. Bu kadar güzel bir doğaya sahip yerler daha çok ilgi bekliyor. Bürokratlarımızın ve yerel yönetimlerimizin daha duyarlı ve ilgili olmalarını bekliyoruz."

Kaynak: AA