İzmir Su Ürünleri Hali'ne 'Sağlık' Ziyareti

İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, balık tüketiminin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, grip ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruduğunu söyledi.

Buca'da bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali'ni ziyaret eden Salnur, İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan'dan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Salnur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vücut gelişimi için balık tüketimimin çok önemli olduğunu söyledi.

Avrupa'da yıllık balık tüketiminin 24 kilogram olduğunu, Türkiye'de ise bu rakamın 6 kilogramda kaldığını belirten Salnur, şunları kaydetti:

"Balığın içinde var olan Omega 3 ve diğer yağ asitleri, yetişkinlerin beyin gelişiminden tutun çocukların beyin, kalp gelişimi için çok faydalı. Balığın içinde bazı aminoasitler var. Bunlar da hücre yenilenmesini sağlıyor. Özellikle grip ve enfeksiyonların çok olduğu bir dönemde yine balığın içinde bulanan Omega 3, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor ve enfeksiyonlara karşı koruyor."

Salnur, Türkiye'nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu, bu nedenle vatandaşların hastalıklarla mücadele konusunda daha çok balık ve deniz ürünü tüketmelerinin sağlıkları için de faydalı olacağını sözlerine ekledi.

İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Şahin Çakan, Salnur'un sabahın erken saatlerinde hallerine yaptığı ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Çakan, "İzmir'de balık tüketimi yılda 26 kilogram, ama bu rakam Anadolu'da özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi'nde 0,5 kilograma kadar düşüyor. Bu rakamları arttırmalıyız." diye konuştu.

Kaynak: AA