İkiz'den Amasya Şeker Fabrikasına Ziyaret

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Amasya Şeker Fabrikasını ziyaret etti.

İkiz, Amasya Şeker Fabrikasını ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı'dan, fabrika ve pancar alım kampanyası hakkında bilgi aldı.

Saatcı, yaptığı bililendirmede, 10 bölgede, 219 köydeki 4 bin 424 üreticiyle sözleşme yaptıklarını, bu çiftçilerin 90 bin 676 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ekim sahalarında beklediğimiz şeker pancarı 550 bin ton civarındadır. Pancar miktarına karşılık çiftçilerimize 150 milyon TL ödeme yapılacak. 2018-2019 kampanya döneminde yaklaşık 55 bin ton kristal toz şeker ile yan ürün olarak maya ve yem sanayisi için en önemli ham madde olan 23 bin ton melas, yöremiz besiciliğinde önemli yeri olan 150 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz."

Havza'nın, Amasya Şeker Fabrikası için önemli bir bölge olduğunu dile getiren Saatcı, "Havzalı üreticilerimiz her zaman fabrikamızın yanında oldu. Bizler de daima Havzalı üretici kardeşlerimizin yanında ve destekçisiyiz." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de 65. pancar alım kampanyasının hayırlı olması temennisinde bulunarak, Amasya Şeker Fabrikasının bölge ekonomisi için önemine işaret etti.

Kaynak: AA