Van'ın Sağlık Standartları Yükseliyor

SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlıkta Verimlilik Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığınca yapılan değerlendirmede 93 puan alarak, bölgenin en iyi hastaneleri arasında yer aldı Başhekim Doç. Dr. Mehmet Parlak: 'Devletin bu kadar yatırımının içerisinde 'bu hizmeti nasıl kaliteli hale getiririz' diye çalışmalara başladık, bu çalışmalar sonucunda 93 puan elde ettik'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlıkta Verimlilik Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığının değerlendirmesi sonucu 100 üzerinden 93 puan alarak bölgenin en iyi sağlık hizmeti veren hastanelerinden biri oldu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Edremit ilçesinde 300 bin metrekarelik alan üzerine kurulu, 200 bin metrekare kapalı alana sahip sağlık kuruluşu, 300'e yakın uzman hekimle Van ve çevre illerden gelen 2,5 milyon kişiye hizmet veriyor.

Büyüklüğü, kapasitesi ve yeni cihazlarıyla bölgede önemli bir eksikliği gideren hastane, Sağlıkta Verimlilik Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığının yaptığı kapsamlı değerlendirmede 100 üzerinden 93 puan almayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Başhekim Doç. Dr. Mehmet Parlak, sağlıkta kalite standartları açısından yapılan değerlendirmede önemli bir puan aldıklarını bildirdi.

Palyatif bakım, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi, yanık ünitesi, perinatoloji gibi özellikli hizmetleri vatandaşa sunduklarını belirten Parlak, "Bu puanı almak hakikaten kolay değil. Devletin bu kadar yatırımının içerisinde 'bu hizmeti nasıl kaliteli hale getiririz' diye çalışmalara başladık. Bu çalışmalar sonucunda 93 puan elde ettik. Buradaki arkadaşlarımız çok özveriyle çalıştılar. 93 puanı emeğimizle hak ettiğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Parlak, sağlıkta kalite standartlarında 95'in üzerinde puan almayı ve Türkiye'deki akredite hastaneler arasına girmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA