'Hitit Üniversitesinin Başarısı Tesadüf Değil'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin ODTÜ'nün URAP 2018 raporunda 148 üniversite içerisinde 71’inci sıraya yükseldiğini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana bir taraftan hızlı bir şekilde üniversitemizin fiziki şartlarını iyileştirirken, diğer taraftan da akademik faaliyetlerdeki niteliğe yoğunlaştık. Dolayısıyla Hitit Üniversitesinin başarısı tesadüf değil." ifadesini kullandı.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜ'nün her yıl University Ranking by Academic Performance (URAP) raporu yayınladığını hatırlattı.

Raporda, Türkiye'deki üniversitelerin, makale, öğretim üyesi başına düşen makale, atıf, öğretim üyesi başına düşen atıf, toplam bilimsel doküman, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman, yıllık doktora mezun, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayıları olmak üzere 9 kriter üzerinden değerlendirdiğini beyan eden Alkan, 148 üniversite arasında geçen yıl 318 puanla 77. sırada yer alan Hitit Üniversitesinin, bu yıl 6 basamak yükselerek 410 puanla 71’inci sıraya yükseldiğini kaydetti.

Hitit Üniversitesinin başarısının gelecek yıllarda da devam edeceğinin altını çizen Alkan, şunları kaydetti:

"Yakaladığımız ivme tesadüfi değil, tamamen köklü yapısal çalışmaların sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Zira 2011 yılında üniversitemizle kurulan 15 üniversite arasında son sırada bulunurken, şu anda 11 basamak atlayarak 4’üncü sıraya yerleşmiştir. Yine 2011'de 125 üniversite içerisinde 154 puanla 113’üncü sırada yer alabiliyorken, bugün 148 üniversite içerisinde sırasını 42 basamak arttırarak 71’inci sıraya yükseltmiştir. Gelinen noktada kampüs sorununu tamamen çözdük. Laboratuvarlarımızı en son teknolojik cihazlarla donattık. Kütüphanemizdeki kaynak sayısını ve akademik personelimiz için olmazsa olmaz olan akademik veri tabanı sayısını arttırdık. Bir taraftan hızlı şekilde üniversitemizin fiziki şartlarını iyileştirirken, diğer taraftan da akademik faaliyetlerdeki niteliğe yoğunlaştık. Dolayısıyla Hitit Üniversitesinin başarısı tesadüf değil."

Nitelikli akademik personelin üniversitede istihdam edilmesi için de büyük gayret sarf ettiklerini dile getiren Alkan, öğretim elemanı sayısını arttırırken kaliteden ödün vermediklerini belirtti.

Alkan, "Alanlarında yetkin öğretim elemanlarının öğrencilerimize çağın gerektirdiği en son bilgileri aktarmasını temin için tüm gücümüzle çalıştık. Allah'a şükürler olsun ki akademik ve idari personelimizin gayreti ile bugün üniversitemizi buralara getirdik. URAP'ın 2018 raporu, üniversitemizin ulaştığı seviyenin bağımsız bir derecelendirme kuruluşu tarafından tescilidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA