Burhaniye'de Eskimeyen Değerler Ödüllendirildi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Burhaniye’de düzenlediği IAAF Çocuk Atletizmi Projesi, sertifika töreni ve proje içinde yer alan “Eskimeyen Değerlerimiz” ödül töreni ile son buldu. Ödül töreninde, spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı, Kaymakamı Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal da ödül aldı.

Burhaniye'de Eskimeyen Değerler Ödüllendirildi
Burhaniye Kaymakamlığı himayesinde, 5-6 Ocak tarihlerinde, Burhaniye Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen Çocuk Atletizmi Projesi sonlandı. “Geçmişine Değer Vermeyenler Geleceklerine Yön Veremezler” diyerek Balıkesir bazında Türk Atletizmine katkı verenleri “Eskimeyen Değerlerimiz” olarak ödüllendiren federasyon tarafından katılımcılara da sertifikalarını verdi. Balıkesir’in yetiştirdiği, ulusal ve uluslararası en ünlü ve başarılı maraton atletlerinden olan İsmail Akçay, eskimeyen değer olarak törende ilk sırada ödülünü aldı. Özgeçmişi kısaca okunan İsmail Akçay, atlet hayatında yaşadıklarını ve başından geçen ilginç hikâyeleri katılımcılar ile paylaştı. 20 yaşında spor hayatına başladığını ancak çok çalışarak maraton şampiyonu olduğunu belirten Akçay, ”Benim burada bulunan öğreticilerimize tek söyleyeceğim şey. Çocuklara karşı duyarlı olmanız. Herkes yapabilir. Yeter ki disiplinli çalışsınlar” dedi.

Ödülünü Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner’in elinden alan İsmail Akçay, organizasyona ev sahipliği yaptığı için Kaymakam Öner’e teşekkür etti. Eskimeyen Değerler’de Akçay’dan sonra Kaymakam Öner’de ödülünü almak üzere sahneye geldi. Emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner, ”İlçemizde çok değerli hocalarımız ve öğreticilerimiz var. Onlarla birlikte çalışmaktan çok mutlu ve gururluyum. Valimizin himayesinde devam eden BENGİ projesi kapsamında yürüttüğümüz projelerde öğretmenlerimiz çok özverili ve bir o kadar istekliler. Çocuklarımız için yapılan her şeyde biz varız” dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner, ödülünü eşi Mine Öner’den alırken, Federasyon yetkililerine de teşekkür etti.

Kaymakam Öner’den sonra Eskimeyen Değer olarak ödülünü almak için sahneye Belediye Başkanı Necdet Uysal geldi. Ödülün kendisi bir sürpriz olduğunu belirten Başkan Uysal “Spora ve sporcuya verdiğimiz destek herkesin malumu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin spora yönelmeleri, sporu yaşam tarzı haline getirmeleri bizim için önemli. İlçemizde bulunan tüm spor faaliyetlerine destek verdiğimiz gibi Belediye Spor bünyesinde de yaklaşık 600 lisanslı sporcu ile değişik branşlarda faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Ödülünü Prof. Dr. Doğan Demirhan’ın elinden alan Başkan Uysal, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Eskimeyen Değerlerde son ödülü de, ilçe de bir dünya şampiyonu yetiştiren Öğretmen Deniz Erenoğlu ve Beden Eğitimi Öğretmeni Güngör Erenoğlu aldılar. Güngör Erenoğlu, ödülünü Dünya ve Türkiye Şampiyonlukları bulunan öğrencilerinin elinden alırken Deniz Erenoğlu’nun ödülünü ise, Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz verdi.
Kaynak: İHA