İzmirli Rumlar'dan Erdoğan'a Teşekkür

Rum Ortodoks Kilisesi geleneğine göre Hz. İsa’nın doğumu ile vaftiz edilişini kutlamak amacıyla gerçekleştirilen denizden haç çıkarma töreni, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapıldı. Soğuk havaya aldırış etmeyen Rumlar, denize haçı almak için denize atladı. Haç töreninin kendileri için önemli olduğunu anlatan Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yargo Teodoridis, bu imkanı kendilerine sağladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

İzmirli Rumlar'dan Erdoğan'a Teşekkür
İzmir’de, Hz. İsa’nın doğumu ile vaftiz edilişini kutlamak için Rum Ortodoks Kilisesi geleneğine göre yapılan etkinliklerde, ilk olarak Basmane’deki Aziz Voukolos Kilisesi’nde dini ayin yapıldı. Ayinden sonra Rumlar’ın ikinci buluşma yeri ise Gündoğdu Meydanı oldu. Denizden haç çıkarma töreni için İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yargo Teodoridis, İzmir Yunanistan Başkonsolosu Arguyro Papoulia, Sakız Adası Milletvekili Andreas Michailidis de hazır bulundu.

Rum Ortodoks cemaati mensuplarının katıldığı törende, İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, haçı denize attı. Rum gençler de soğuk havaya aldırış etmeden denize atlayarak haçı çıkarmaya çalıştı. Haçı körfezin serin sularından çıkaran gençler, İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras’a teslim etti.

Erdoğan’a teşekkür

Haç çıkarma töreninin ardından konuşan İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, "Geleneğimize göre haçımızı İzmir’in sularına bıraktık. Bu hareketin bizler için çok önemli sembolü var. Bizim doğayla kutsadığımız, dünya barışı için dua ettiğimiz bir gelenektir. Etkinlik tam da bunları sembolize ediyor. Tanrımızdan tüm dünyaya barışı ve sağlık bahşetmesini diledik. Özellikle ülkemiz için bunu diliyorum. Öyle bir konumdayız ki bulunduğu yer olarak daha fazla barışa, huzura ihtiyacı var. Hepinize barış ve sağlık diliyorum" dedi.

Haç töreninin kendileri için önemli olduğunu anlatan Rum Ortodoks Cemaati Başkanı Yargo Teodoridis ise bu imkanı kendilerine sağladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA