Çiğli, Deve Güreşleri İle Şenlenecek

Çiğli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Deve Güreşleri Festivali’nin sekizincisi Pazar günü Harmandalı’da gerçekleştirilecek. Ege ve Akdeniz’in dört bir yanından gelen develer gün boyu güreş severlere şölen tadında bir program sunacak.

Çiğli, Deve Güreşleri İle Şenlenecek
Çiğli Belediyesi tarafından Harmandalı Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği işbirliğiyle düzenlenen 8. Geleneksel Harmandalı Deve Güreşleri Festivali bu yıl da hız kesmeden devam edecek. Ege ve Akdeniz’in çeşitli illerinden gelen 160 devenin yarışacağı şenlikler, Harmandalı’da 7 Ocak Pazar günü saat 11.00 da başlayacak. Festivale Çanakkale, Muğla, Balıkesir, Aydın, Muğla, Antalya ve İzmir’in çeşitli ilçelerinden develer katılacak. Ücretsiz olarak izlenebilecek festivale bu yıl da ilginin büyük olması bekleniyor.

Tüm İzmir halkını geleneksel deve güreşleri festivaline davet eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Belediye olarak sosyal projeleri takip etmeye ve uygulamaya devam edeceğiz. Harmandalı bölgemiz deve güreşlerine geçmişte de defalarca ev sahipliği yaptı. Özellikle deve güreşleri gibi gelenekselleşmiş festivaller Çiğli’de yaşatılması gereken önemli organizasyonlardır. Çiğli halkının mutlu olduğu bir gün geçirmeleri, eğlence ve spora doymaları bizim için çok önemlidir. Her hizmet ve projemizde vatandaşımızın memnuniyetini düşünerek iş yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimize yoğun ilgi bekliyoruz. Antalya’dan bile develer gelecek. Bu ve bunun gibi birçok sosyal projeyi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA