'Benim De Bir Yuvam Olsun'

Sarıcakaya Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çatacık Orman İşletme Müdürlüğü Sarıcakaya Orman İşletme Şefliği ile ortaklaşa ‘Benim de Bir Yuvam Olsun’ sloganı adı altında 120 adet kuş yuvası dağıttı. Kuş yuvalarını alan vatandaşlar Orman İşletme Şefliği yetkilileriyle birlikte elindeki yuvaları bir ağaca asarak projeye katkı sağladı.

'Benim De Bir Yuvam Olsun'
Sarıcakaya Belediyesi önünde gerçekleşen ‘Benim de Ağaçta Asılı Bir Yuvam Olsun’ isimli etkinlikte Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Sarıcakaya Orman İşletme Şefi Nevzat Yılmaz ve meclis üyeleri vatandaşlara kuş yuvası dağıttı.

120 adet kuş yuvası dağıtımı dakikalar içinde sona erdi. İlgi gören proje kapsamında Orman İşletme Şefliği yetkilileri kuş yuvalarının ağaca asılma işlemini gerçekleştirdi.

ZARARLI BÖCEKLERLE MÜCADELE

Fidan dağıtımlarının ardından ‘Benim de Ağaçta Asılı Bir Yuvam Olsun’ projesi kapsamında şimdi de kuş yuvası dağıtımı gerçekleştirdikleri belirterek sözlerine başlayan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, “Orman yangınlarının verdiği zarardan 5 kat daha fazla zarar böceklerle mücadele edebilmek adına böyle bir proje başlatalım istedik. Bu projemizin bir farkı dağıtılan vatandaşlarımıza dağıtılan yuvalar yetkililerin yardımıyla ağaçlara asılıyor. Böylece kendilerinin de bir ağaçta asılı yuvaları olduğunu görüyor” dedi.

DOĞAL DENGENİN KORUNMASI

Kuş yuvalarının Orman Genel Müdürlüğü’nün doğaya birer armağanı olduğunu belirten Sarıcakaya Orman İşletme Şefi Nevzat Yılmaz da, “Sarıcakaya da ki doğal güzelliklerin korunmasına katkı sağlayabilmek adına doğal dengenin korunması gerekmektedir. Zararlı böceklerle mücadele edebilmek amacıyla suni kuş yuvalarının asılması tekniği en önemli unsurlardan biridir. Bu tedbirler çerçevesinde bizde böylesi anlamlı projeye destek olarak kuş yuvalarını park bahçe ve kamu kurum kuruluşların bahçelerine asıyoruz. Eskiyenleri de bu yenileriyle değiştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA