Antalya'ya 40 Odalı 80 Yataklı Bakım Merkezi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu: 'Bu merkez Türkiye'de yayılsın diğer belediyelerimiz de örnek alsın' Büyükşehir Belediye Türel: '300 günde Antalya’ya 40 odalı 80 yataklı Türkiye’nin en büyüğü bir bakım merkezini kazandırdık'.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı Atatürk Devlet Hastanesi TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Palyatif Bakım Merkezi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, herkesi mutlu eden, heyecanlandıran imza töreni için bir arada olduklarını söyledi.

Muhteşem bir iş birliğinin neticesinde hayata, insana dokunan güzel bir merkezin imza töreninde bir araya geldiklerini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Eskiden böyle kavramlar yoktu. Yeterince yoğun bakım üniteleri bile yoktu. Burası imkanı olmayan, evinde yatalak hastası olan herkese açık. Sadece ihtiyaç sahipleri için değil bütün kente zengini fakiri herkes için, bütün hastalar için, bütün aileler için gerçekten çok önemli bir sağlık merkezi, çok önemli bir sağlık kuruluşu. Türkiye'nin belediyecilikteki ufku da gelişiyor. Bu merkez Türkiye'de yayılsın diğer belediyelerimiz de örnek alsın."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, devlet kimsesizlerin kimsesi olduğunu kaydetti.

Palyatif Bakım Merkezi’nde evde bakımı zor olan, kimsesi olmayan maddi imkanı olamayıp bir bakıcıyla hastasına bakamayan vatandaşların çok önemli bir ihtiyacının giderildiğini belirten Başkan Türel, "Bu proje, benim göreve gelir gelmez öncelikli projelerimden biriydi. Bu işin zorluğunu yaşamış bir evlat olarak 20 sene yatalak babasının ihtiyacını karşılamaya çalışan bir evlat olarak, bu işin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Yakını olmayan, maddi gücü olmayan yatağa mahkum hastalara Antalya’da bu merkez yapılıncaya kadar en kısa zamanda öl demekten başka çaremiz yoktu. Şükürler olsun bugün işte bu merkez artık kimsesizlerin kimsesi olacak." diye konuştu.

Son 3 buçuk sene içinde Büyükşehir Belediyesi olarak evde bakım hizmetlerinde 3 bin bakım yaptıklarını anlatan Türel, şöyle konuştu:

"29 bin evimize hemşirelik hizmeti vermişiz. Antalya’nın en ucunda Gündoğmuş Köprülü 250 km. Antalya’nın doğusunda İbradı, Ormana. Antalya’nın batısında Kaş Sütleğen 250 kilo metre. Antalya’nın bir ucundan diğer ucu 640 km. Sağlık ocaklarımızı yerel yönetimler olarak halkın hizmetine sunuyor ve 15 günde bir doktor hemşireleri oralara göndermek suretiyle klinik hizmeti veriyoruz. Kaş Sütleğen’de 1919 hastaya bakılmış bugüne kadar. Türkiye gerçekten Türkiye olalı, Antalya Antalya olalı böylesine hizmetlere ilk kez tanıklık ediyor ve biz bundan onur duyuyoruz. Yaptığımız hizmetlerin içinde vatandaşa temas eden hizmetlerin önemi çok farklı. Bunlar vatandaşa temas eden hizmetler. Alt yapı vatandaşın çok gözü önünde olmaz. Bizim belediye başkanı olarak önceliğimiz bir vatandaşa temas, iki vatandaşa temas eden hizmetler."

Palyatif Bakım Merkezi’ne geçen yıl başladıklarını belirten Başkan Türel, şunları kaydetti:

"300 günde Antalya’ya 40 odalı 80 yataklı Türkiye’nin en büyüğü bir bakım merkezini kazandırdık. Antalya’nın eski ailelerinden Cephaneciler bizim için çok önemli. Merhum Kamile Cephanecioğlu adına Türk Eğitim Vakfı kanalıyla da yardıma ihtiyacı olanlar için yatılı bakım merkezi yapılması için bağış talebi gelince, biz de Kamile Hanım’ın adını bu tesise onurla şerefle kabul ettik. Burada belediyemiz, Türk Eğitim Vakfımız, İl Sağlık Müdürlüğü el birliği ile çok önemli bir hizmeti hayata geçiriyoruz. Bu tesis bize bir şeyi gösteriyor. Elele devlet millet beraberliği ile millet aşkıyla, hizmet aşkıyla başaramayacağımız hiçbir şey yoktur."

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolle Palyatif Bakım Merkezi işletmesi 10 yıllığına İl Sağlık Müdürlüğüne verildi.

Başkan Türel, imza töreninin ardından merhum Kamile Cephaneciloğlu’nun yakınına teşekkür çiçeği takdim etti.

Vali Karaloğlu, Başkan Türel ve diğer katılımcılar, Palyatif Bakım Merkezini gezdi.
Kaynak: AA