Osman Gökçek: Bunlarda utanma kalmamış

Aralarında eski bakan, milletvekili, yönetmen, yazar, senarist, gazeteci, oyuncu gibi mesleklere sahip 170 kadar ismin Afrin operasyonuyla ilgili yayınladığı "Savaşı durdurun" bildirisine çok sert tepki gösteren Osman Gökçek “Bunlarda utanma kalmamış. Terör örgütlerini korumaya kalkıyorlar.” dedi.

Osman Gökçek: Bunlarda utanma kalmamış
Osman Gökçek: Bunlarda utanma kalmamış
Türkiye'de milli meselelerde takındıkları gayrimilli tutumla bilinen 'bildiri ekibi' yine iş başında. Son olarak 'Barış için akademisyenler' adı altında bildiri skandalına imza atan söz konusu güruh Afrin operasyonunda da vatan savunmasına karşı terörle diyalog çağrısı yaptı ve meclise bildiri yolladı.

Ferda Yıldırım'ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Sürmanşet' programında sözde 170 aydının ihanet bildirisi masaya yatırıldı. 

Beyaz Tv Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, kendine aydın diyen bu kişilerin Afrin Operasyonu'nun teröristlere değil Kürtlere karşı yapıldığı izlenimi vermeye çalıştığını ifade ederek “ Burada Kürtlere değil teröristlere karşı bir mücadele veriliyor.”dedi.

Osman Gökçek: Bunlarda utanma kalmamış170 isimden ihanet mektubu
‘MÜDAHALE EDİLMELİ!'

Bildiriye imza atan sözde aydınlara seslenen Gökçek “Burada nerede yazıyor? Bir tane YPG terör örgütü yazın. PKK terör örgütü yazın. Teröristlere karşı yapılan mücadeleyi destekliyoruz yazın. Ben sözde aydınlara hukuksal olarak müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar terör örgütlerine karşı TSK'nın Türkiye'nin yaptığı operasyonlara karşı çıkan kişilerdir.” şeklinde konuştu.

‘BU MEMLEKETİN EKMEĞİNİ YERLER…'

Bildiriye imza atanlar arasında Zülfü Livaneli, Meltem Cumbul, Barış Atay, Sezgin Tanrıkulu gibi isimlerin olduğunu söyleyen Gökçek “Bunlar bu memleketten ekmek yer. İstanbul'un en güzel yerlerinde yerler, içerler, gezerler. Hayatları çok güzeldir ve olağanüstüdür. Bu ülkenin ekmeğini yerler ve bu ülkenin Mehmetçiğine kurşun sıkan terör örgütüyle ilgili yazılar yayınlamaya başlarlar. Bu insanları dinlememek lazım ve bu insanları hayatımızdan çıkarmamız lazım.” diye konuştu.

‘PKK BU ÜLKEYİ BU HALE GETİRİRKEN NEREDEYDİNİZ?'

Afrin operasyonu'na karşı çıkan Barış Atay, Meltem Cumbul, Hayko Bağdat,Osman Baydemir gibi isimlere seslenen Osman Gökçek, PKK'nın yakıp yıktığı okulları, camileri ve yaptığı katliamların resimlerini gösterip, terör örgütünün şehit ettiği Aybüke ve Necmettin öğretmeni hatırlatarak “ Beğenmiyorsanız gidin buradan. Bir insan kendi ülkesinde bu kadar nefret ediyorsa gitsin başka ülkede yaşasın. PKK bu ülkeyi bu hale getirirken neredeydiniz?” dedi.

‘DEFOLUN GİDİN!'


Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'savaş bir halk sorunudur' tanımlaması yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB)'ne de sert tepki gösteren Gökçek, “PKK ambulanslarımızı yakıp yıkarken neredeydiniz? Hiç biriniz yoktunuz. Çıtları çıkmıyordu. Ne savaşı hayırdır? Savaş yok, terör örgütlerine karşı devlet müdahale ediyor. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Kendi sınırlarımızı koruyoruz biz. Beğenmiyor musunuz Mehmetçiğimizi, beğenmiyor musunuz ülkemizi? O zaman defolun gidin!” diye konuştu.


PROGRAMA AİT VİDEO KESİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ