Uyuşturucuyla Mücadelede Sağlık Müdürlüğüne Yeni Görev

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulunda bugüne kadar Emniyet Müdürlüğünce yürütülen sekretarya görevi Sağlık Müdürlüğüne devredildi ArtvinValisi Doğanay: 'Uyuşturucu ile mücadele her şeyden önce insani bir görevdir. Bu konuda toplumun her kesiminden katkı bekliyoruz'

Artvin Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulunda sekretarya görevi, Emniyet Müdürlüğünden Sağlık Müdürlüğüne geçti.

Artvin Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, 2018 yılı ilk toplantısını yaptı.

Vali Ömer Doğanay başkanlığında valilikte toplanan kurul, geçen yıl yapılan çalışmaları değerlendirerek, bu yıl yapılacak faaliyetleri belirledi.

Doğanay, toplantıda yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarında, 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerinin uygulanmasında kurum amirlerinin daha titiz davranmaları gerektiğini belirtti.

Uyuşturucunun aile, toplum ve insanlığın en büyük belası olduğuna işaret eden Doğanay, Artvin'in bu konuda iyi bir noktada olduğunu ve bağımlılık yapan maddelerle mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getirdi.

- Kurulda görev devri

Doğanay, devletin ve hükümetin uyuşturucu ile mücadele konusunda çok önemli çalışmaları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz tarafından son yıllarda Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu adı altında bir birim kurularak eylem planları oluşturuldu. Uyuşturucunun hem kullanımı hem de dağılımı konusunda ciddi mücadeleler var. Bugüne kadar İl Emniyet Müdürlüğümüz, kurulun sekretaryasını yürütüyordu. Bugünden sonra İl Sağlık Müdürlüğümüz yürütecek. Kamu kurumlarımız başta olmak üzere hep beraber insanlığın düşmanı olan bu uyuşturucu illetine karşı nasıl mücadele edebiliriz konusunda fikir alış verişinde bulunmalıyız. Uyuşturucu ile mücadele her şeyden önce insani bir görevdir. Bu konuda toplumun her kesiminden katkı bekliyoruz."

İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın ise bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelenin, tüm dünyada ülkeler için üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli bir sorun haline geldiğini ifade etti.

Toplantıya, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi ile kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA