Kayseri Şehir Hastanesinde Sona Gelindi

AK Parti Kayseri Milletvekili Tamer: '6 Mayıs'ta burayı açmayı planlıyoruz'.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Şehir Hastanesinin 6 Mayıs'ta resmi açılışının yapılmasının planlandığını bildirdi.

Tamer, yaptığı yazılı açıklamada, inşaatın tamamına yakının biten Kayseri Şehir Hastanesinin açılış aşamasına geldiğini belirtti.

Hastanede geçen hafta Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve yüklenici YDA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ile inceleme yaptığını ifade eden Tamer, şunları kaydetti:

"Hep beraber son durumuna baktık. Tıbbi malzemelerin listesi verildi. Sağlık Bakanlığı o listeyi ayarlamaya çalışıyor. Bir ay gibi kısa zaman içerisinde tıbbi malzemeler de konulduktan sonra taşınma başlanmış olacak. Resmi açılış tarihi de aşağı yukarı belli oldu gibi 6 Mayıs'ta burayı açmayı planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük ihtimalle katılımlarıyla burası hizmete girmiş olacak. Tüm Kayseri halkına şehir hastanesinin hayırlı olsun diliyorum."

Tamer, sağlık alanında yapılan yeni yatırımlarla Türkiye'nin AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta ikinci çağ atlayacağını belirterek, şunları ifade etti:

"Şehir Hastanesi dediğimiz zaman bin 584 yataklı hastanede hepsi nitelikli yatak. Nitelikli yatağın anlamı şu, 30 metrekare içerisindeki odalarda televizyonu hasta başı monitörleri dahil orada refakatçi yatağıyla tam beş yıldız bir otel odası gibi olan bir odadan bahsediyoruz. Bunlara nitelikli yatak diyoruz. 2023'te Türkiye'deki bütün hastaneleri nitelikli yatak haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu da yapacağız ki Türkiye sağlıkta ikinci bir çağ atlamış olacak. İnşallah Kayseri halkı bundan sonra şehir hastanesine kavuşmuş olacak. Ben önce Kayseri halkımıza, daha sonra da Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum."
Kaynak: AA