İZTO Üyeleri İçin Kredi Protokolü

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile ABank arasında uygun faizli kredi kullanımına yönelik protokol imzalandı.

İZTO binasında gerçekleştirilen törende konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, üyeleri açısından finansman konusunun önemli olduğunu ve bunu temin ederken de uygun şartların sağlanması gerektiğini belirtti.

İş dünyası için finansmanın önemli olduğunu aktaran Demirtaş, "Alacağını alamazsan, vereceğini veremediğin anda sıkıntı doğar. Yatırım yapacaksan, para yetmezse yine finansman gerekir. O nedenle, bankalarımız ile imzaladığımız kredi protokollerimiz üyelerimiz için önem taşıyor. 2001 yılında ekonomik kriz sonrası üyelerimize daha iyi koşullarda kredi imkanı sağlamak için bankalarla kredi protokolleri imzalamaya başladık. Bu uygulamayı Türkiye'de başlatan ilk oda olduk. İlk kredi protokolümüzü de 2002 Nisan ayında Türkiye İş Bankası ile imzalamıştık. 2001'den bu yana üyelerimize özel şartlarla kredi imkanı sunan 18 banka ile toplam 52 protokol imzaladık. Bugün de kredi protokollerimize bir yenisini daha ekliyoruz. ABank ile imzaladığımız ilk protokolümüz olacak. Protokolümüzün bu anlamda üyelerimiz açısından oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Girişimcilik ve Meslekleri Geliştirme Masamız bünyesinde üyelerimize kredi için birebir danışmanlık hizmeti veriyoruz." dedi.

ABank Genel Müdürü Kaan Gür ise 1991 yılından bu yana Türk bankacılık sektöründe hizmet verdiklerini belirterek, önceliklerinin güçlü bir ekonomi olduğunu ve ülkenin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Gür, şunları kaydetti:

"İzmir'de yatırımlar başta olmak üzere ihtiyaçlarında her konuda kendi uzmanlığımızı ticaret odası üyelerimizle paylaşmak için buradayız. Biz bunlara protokol çerçevesinde yapılmış bakmıyoruz. Çok uzun soluklu bir sürece hazır olmak istiyoruz. Sizin varlığınız bizim varlığımıza destek veriyor."

Konuşmaların ardından Demirtaş ile Gür arasında protokol imzalandı.

Kaynak: AA