Bartın, EMITT Fuarında

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMITT) Bartın'daki turizmciler ve yöresel el sanatlarıyla gıda ürünlerinin tanıtımı açısından verimli geçtiği bildirildi.

Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen EMITT fuarının, ülkenin en önemli turizm organizasyonlarından biri olduğu ve fuarda valilik öncülüğünde kaymakamlıklar ile belediyelerce hazırlanan Bartın standıyla bölge tanıtımının etkin bir şekilde yapıldığı belirtildi.

Fuarda, Bartın'ın tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin yanında el sanatlarının tanıtıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan EMITT İstanbul Turizm Fuarı'nda yeni iş olanakları ve turizm endüstrisindeki tüm yenilikler görücüye çıktı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla açılışı gerçekleşen fuara İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İstanbul’daki Bartın sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Bartınlı hemşehrilerimiz katıldı. Fuarda, Bartın standında, ilimizi keşfetmek isteyenlere yöresel yiyecekler, tarihi, turistik ve kültürel değerler anlatıldı."

Kaynak: AA