'29 Ocak Toplumsal Dayanışma Ve Milli Direniş Günü'

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hüseyin: 'Mehmetçiklerimizi Batı Trakya Türkleri olarak saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Dualarımız sizlerle. Bize ihtiyaç duyduğunuz anda oraya gelmeye hazırız. Bu ülkedeki 80 milyon gibi yurt dışında yaşayan 120 milyon Türk de aynı duyguları bizlerle paylaşıyor'

'29 Ocak Toplumsal Dayanışma Ve Milli Direniş Günü'
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, Mehmetçikleri Batı Trakya Türkleri olarak saygı ve sevgiyle selamladıklarını belirterek, "Kendilerine başarılar diliyoruz. Dualarımız sizlerle. Bize ihtiyaç duyduğunuz anda oraya gelmeye hazırız. Bu ülkedeki 80 milyon gibi yurt dışında yaşayan 120 milyon Türk de aynı duyguları bizlerle paylaşıyor." dedi.

Batı Trakya'da yaşayan Türk azınlığa yönelik saldırılar karşısında sergilenen milli direnişin 30. yılında tarihi Gelibolu Yarımadası'nda "29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü" düzenlendi.

Tören kapsamında Hüseyin, burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende. saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hüseyin, törende yaptığı konuşmada, buradaki anmada Mehmetçik'i meşgul etmek istemediklerini söyledi.

Mehmetçik'in bugünlerde çok daha önemli bir işi olduğunu dile getiren Hüseyin, "Vatan bekçiliği yapıyorlar, her zaman olduğu gibi. Terörün olduğu her yerde. Bugün itibarıyla son 7-8 gündür Afrin'de kahramanca mücadele ediyor. Mehmetçiklerimizi Batı Trakya Türkleri olarak saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Dualarımız sizlerle. Bize ihtiyaç duyduğunuz anda oraya gelmeye hazırız. Bu ülkedeki 80 milyon gibi yurt dışında yaşayan 120 milyon Türk de aynı duyguları bizlerle paylaşıyor." diye konuştu.

Hüseyin, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda özel günün anlamı olan 29 Ocak olaylarını anmak üzere toplandıklarını anımsatarak, uluslararası anlaşmalarla güvence verilerek Türkiye, Yunanistan ve diğer ülkelerin garantörlüğünde azınlık olarak Yunanistan'a yaşamaya başladıklarını ancak bu anlaşmayla ortaya konulan tablonun, Batı Trakya Türkleri açısından hiç bir zaman gerçekleşmediğini söyledi.

Hüseyin, "Emanet edildiğimiz günden beri ne Türklüğümüzden şüphemiz var ne de Müslümanlığımızdan şüphemiz var. Ve bizi inkar edenlere ben Çanakkale'den, kanla sulanmış bu kutsal topraklardan, Mehmetçik'in bağrından bir kez daha haykırmak istiyorum, çok net olarak söylüyorum. Batı Trakya'da yaşayan azınlık Türk'tür. Ve size vereceğimiz en güzel cevap 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyorum." ifadelerini kullandı.

- "Gelin iyi komşuluk ilişkilerini tescilleyin"

Yunanistan Başbakanı ile Savunma Bakanına da mesajları olduğunu aktaran Hüseyin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Buradan Yunanistan Başbakanı Sayın Aleksis Çipras'a bir kez daha seslenmek istiyorum. Aynı zamanda Ege'de suların üzerinde tur atmakla güncel siyaseti takip ettiğini zanneden ve olgun siyaset yaptığını zanneden Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'a da seslenmek istiyorum. Bakın, 'Hak, hukuk, adalet, insan hakları, AB üyesiyiz.' diyorsunuz. Biz de diyoruz ki, evet bu söylediklerinizin tamamına katılıyoruz. Gelin Batı Trakya Türklerine hakkın ne olduğunu, hukukun ne olduğunu, insan haklarının ne olduğunu gösterin, bu bölgede mecbur olduğunuz coğrafya gereği yaşamak zorunda olduğunuz komşularınızla iyi geçinin. İyi komşuluk ilişkilerini de tescilleyin."

Kaynak: AA