Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Demirkıran Açıklaması

'Eğitim toplumun en önemli meselesidir'.

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, eğitimin toplumun en önemli meselesi olduğunu bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de şu anki eğitim sisteminin, batının dayattığı bir sistem olduğunu savundu.

Batının dayattığı sistemle başarılı olunmayacağını aktaran Demirkıran, "Yüce kitabımızın ilk ayeti 'oku' der. Okumak cehalete savaş açmaktır. Cahillik okuma yazma bilmemek değildir. Cahil, insanın Allah'ı, kendini ve kainatı bilmemesi, tanımamasıdır. Biz millet olarak bin yıl böyle bir köklü eğitimle büyük bir coğrafyaya barış, huzur ve adalet götürdük. Bugün ise kendi değerlerimizden uzak dayatma bir eğitimin bedelini ağır ödüyoruz." ifadesini kullandı.

Demirkıran, şunları kaydetti:

"Biz tüm özelde kendi insanımızda, genelde tüm insanlığa önce ahlak ve maneviyatı anlatmalıyız. Merhameti ve paylaşmayı, gerçek insan haklarını ve de kul hakkını anlatmalıyız. Adaletin olmadığı bir dünyada barış ve huzurun olmayacağını anlatmalıyız. Batının dayattığı eğitim sistemi ise toplumu çöküşe sürükler. Bugün uygulanan müfredattaki sıkıntıların farkında olmamız lazım. Farkına varmazsak, bu bozukluk toplumumuza telafisi güç zararlar verir. Eğitim toplumun en önemli meselesidir."

Kaynak: AA