Manisa'da Zeytin Dalı Harekatı'na Bayraklı Destek

Yunusemre Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek için kentte 5 bin bayrak dağıttı.

Yunusemre Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek için iş yerleri ve evlere asılmak üzere 5 bin bayrak dağıtımına başladı.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İzmir Caddesi'ndeki iş yerlerini ziyaret ederek esnafa bayrak dağıttı.

Bayrakların asılmasına da yardım eden Başkan Çerçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de Afrin operasyonu sonrasında çığ gibi büyüyen bayrak asma kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

Vatandaşların askerlere olan desteklerini ev ve iş yerlerine bayrak asarak gösterdiğini ifade eden Çerçi, şöyle konuştu:

"Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG ve DAEŞ'e mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla TSK, Mehmetçik ve vatandaşa moral olması için Türk bayrağı asma kampanyası başlattık. Türk Silahlı Kuvvetlerimize moral desteği vermek amacıyla Yunusemre Belediyesi olarak esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza bayrak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızdan da balkonlarını, iş yerlerini bayraklarla donatmasını rica ediyoruz. Türk ulusu, ordusunun, Mehmetçiğinin her zaman en büyük destekçisidir. Allah, askerimizin yar ve yardımcısı olsun."

Belediye Başkanı Çerçi, esnafın yanı sıra caddede yürüyen halka da evlerine asması için bayrak verdi.

Çerçi, ilk etapta kentte 5 bin bayrak dağıtılacağını, ilerleyen günlerde bu sayının artacağını belirtti.

Öte yandan Yunusemre Belediyesi, kentin işlek caddelerinden İzmir Caddesi ile Hafsasultan, Laleli ve Akmescit mahallelerini Türk bayraklarıyla donattı.

Kaynak: AA