İyi Parti, Kaftancıoğlu'na neden tepki göstermedi?

CHP'ye yakın isimler tarafından bile eleştirilen Canan Kaftancığlu'na İyi Parti'den tepki gelmemesi ittifak iddialarını güçlendirdi.

İyi Parti, Kaftancıoğlu'na neden tepki göstermedi?
İyi Parti, Kaftancıoğlu'na neden tepki göstermedi?
Canan Kaftancıoğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesi ardından geçmişte attığı tweetler üzeriden başlayan tartışma devam ediyor.

Kaftancıoğlu'na CHP'ye yakın isimlerden bile eleştiri gelirken Takvim gazetesi yazarlarından Şebnem Bursalı, farklı bir ayrıntıya dikkat çekti. 

CHP'nin yeni il başkanına İyi Parti'den tepki gelmediğini yazan Bursalı, 'Bunun adı kuzuların sessizliği mi yoksa İyi'lerin sessizliği mi? Ya da bu sessizliği, CHP ile adı henüz konulmamış ittifaka bir zarar vermeme gayretine mi yoracağız?' diye sordu.

Köşe yazısının o bölümü şöyle:

Bir şey dikkatinizi çekti mi? CHP'nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter mesajları ile ilgili her yerden ses geldi, bir tek İyi Parti'den ses yok!

Hem diyorlar ki; biz milliyetçiyiz ama bu hanımefendinin 'Türkler Ermeni soykırımı yaptı' sözlerine tek bir cevap gelmedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ölmüş annesine ağıza alınmayacak hakaretler eden bir tweet atıyor bu hanımefendi; tek kadın genel başkan olarak, her ağzını açtığında anaların kutsallığından söz eden İyi Parti'nin Genel Başkanı'ndan tek bir eleştiri gelmedi!

Ben çok merak ediyorum;

CHP'deyken pek bir Atatürkçü, pek bir ulusalcı takılan İyi Partili Aytun Çıray acaba 'Mustafa Kemal'in askerleri' olmaya karşı çıkan CHP'nin il başkanı için ne düşünüyor?

Yine ben çok merak ediyorum ki; ülkücülerin, muhafazakarların oyuna talip İyi Parti'nin Genel Başkanı, bir domuzun dörtte birini afiyetle midesine indirip sonra bunun fotoğrafını Twitter'da paylaşan Kafkancıoğlu ailesi için ne düşünüyor?

Bunun adı kuzuların sessizliği mi yoksa İyi'lerin sessizliği mi? Ya da bu sessizliği, CHP ile adı henüz konulmamış ittifaka bir zarar vermeme gayretine mi yoracağız?.