Durmuşoğlu'ndan Osmaniye'ye Stat Müjdesi

AK Parti Osmaniye Milletvekili Durmuşoğlu: 'Biz Osmaniye’ye yakışır 12 bin 500 kişilik yeni bir stat için girişimde bulunduk. Osmaniyemize yeni bir stat kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor'

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Osmaniye'de 12 bin 500 kişilik yeni bir stat yapılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Durmuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ocak Osmaniye Stadı'nın yetersiz olduğunu buna ilişkin çalışma yaptıklarını söyledi.

Osmaniye'ye yakışır bir stat için girişimde bulunduklarını belirten Durmuşoğlu, "12 bin 500 kişilik yeni bir stat için girişimde bulunduk. Osmaniye’nin kuzey doğusunda 210 dönümlük bir yer tespit ettik. Gençlik Spor Bakanlığı ve Toplu Konuk İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığıyla inşallah Osmaniyemize yeni bir stat kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. İçerisine atıcılık alanı yapılması yönünde de girişimlerimiz oldu."dedi.

- Çukurova Tren Yolu Ring Hattı

Çukurova Tren Yolu Ring Hattı projesine de değinen Durmuşoğlu, ihalenin yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Osmaniye ve Adana tren yolu çalışmalarımız var. Hızlandırılmış tren olacak. Osmaniye’nin Kadirli-Sumbas ilçeleri ve Adana’nın Kozan-İmamoğlu ilçeleri arasında ring seferleri yapabilecek. Toplam uzunluğu 143 kilometre olacak. İki hat olacak. Ama ilk olarak birinci etabını yapmayı planlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Bölge Müdürlüğümüz bunun ihalesini yaptı. İnşallah bunun çalışmaları 27 Temmuz 2018’de bitecek."

Durmuşoğlu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü!nün (DSİ) Kadirli ilçesine kurulacak olan Savrun Barajı ihalesinin tamamlandığını belirterek, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu bizzat gelerek temel atmanın sözünü verdi. İnşallah en yakın zamanda temelini atarak bir an evvel üretime katkı sağlayacak." diye konuştu.

Kente yapılan sağlık yatırımları hakkında da bilgi veren Durmuşoğlu,"Osmaniye’ye 600 yataklı devlet hastanesi planladık, proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2018 yılı içinde temelini atmayı planlıyoruz. Bu bölge hastanesi pozisyonunda ve çok fonksiyonel olacak. Osmaniye’nin doğu çıkışında 112 dönüm yer tahsisini yaptık. İnşallah temelini atacağız. Düziçi ilçesine devlet hastanesi ve ağız ve dış sağlığı hastanesi, Bahçe ilçesine fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, Toprakkale ve Sumbas ilçelerine entegre ilçe hastanesi yapma yönünde planlamamız var."ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA