Tekkeköy Belediyesi'nden 'Osmanlı Hamamı' Projesi

Tekkeköy Belediyesince "Osmanlı Hamamı" projesi gerçekleştirildiği bildirildi.

Kurumdan yapılan açıklamada, hamam kültürünün canlandırılması ve ilçede turizmin farklı alanlarda zenginleştirilmesi kapsamında "Osmanlı Hamamı" yapılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Mahallesi'nde yapılması planlanan hamamın inşaat aşamasına geldiğini vurguladı.

Togar, ocak ayında çalışmaları başlayacak olan "Osmanlı Hamamı" projesinin Türk kültürü ve geleneklerinin bir parçasını tekrar canlandırmanın beraberinde yerel ve bölgesel anlamda turizm yönünden de ilçeye büyük bir avantaj sağlayacağına dikkati çekti.

Hamamların sağlığın dışında sosyal ve kültürel kazanım sağladığını belirten Togar, şunları kaydetti:

"Türklerin yaşamında hamamlar sadece bir yıkanma yeri değil, daha ötesi sağlık, sosyal ve kültürel etkinliklerin yaşandığı merkezlerdir. Hamam kültürü eski medeniyetlerde başlayıp zamanımıza kadar tarihin her çağında her medeniyetin süregelen kültürel bir parçası olmuştur. Tüm dünyada hamam dendiği zaman ilk olarak Osmanlı ve Türkler akla gelir. Çünkü hamamın asıl sosyal, kültürel gelenekleri ve uygulamaları Türklerle birlikte gelmiş ve günümüze kadar taşınmıştır. Bundan dolayıdır ki, hamam denince Türkler, Türkler denince hamam akla gelmektedir. Tekkeköy Belediyesi olarak bizler de sağlık, kültür, sosyal birçok özelliği bünyesinde barındıran bir hamamı ilçemize kazandırabilme konusunda çalışmalarımızı tamamlayarak artık inşaat aşamasına gelmiş bulunuyoruz. "Osmanlı Hamamı" projemiz ilçemizin tam orta noktası sayılan 19 Mayıs mahallemiz sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik bir arsaya yapılacak. Etrafında 4 bin beş yüz metrekare yeşil alanı bulunan ve Osmanlı mimarisi ve motifleriyle süslenerek yapılacak hamamımızın yanına bir de 300 metrekarelik açık yüzme havuzu inşa edeceğiz."

Kaynak: AA