Bitlis'te 'Çalışma Ve Paylaşma' Konferansı

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde “Çalışma ve Paylaşma” konulu bir konferans verdi.

Bitlis'te 'Çalışma Ve Paylaşma' Konferansı
Öğrenci ve öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği konferansta bir konuşma yapan Korkmaz, inançlarının kendilerine çalışmayı bir ibadet olarak emrettiğini söyledi.

Her başarının öznesinin başarılı ve özverili bir çalışma olduğunu ifade eden Korkmaz, “Biz inancımızın emri gereği ibadeti vazgeçilmez ve büyük bir hassasiyetle yaparız. Sevgili öğrencilerim ve meslektaşlarım, çalışmak da bir ibadet ise hassasiyetimiz büyümeli. En iyisini yapmalıyız. Paylaşmak mutluluktur, sevinçtir, el uzatmadır, benimsemedir, kardeşlik, birlikte olmaktır, tatlıdır, velhasıl insan olmanın ta kendisidir. Bizler asırlardır ekmeğimizi, aşımızı, varlığımızı, dualarımızı paylaşmış, kendimiz için istediğimizi başkası için istemişiz. Kendimiz için istemediğimizi başkasına istemeyi kendi vicdanımızda, düşüncelerimizden kovmuş bir milletiz. Sizler bu milletin evlatlarısınız. Siz elbette ki onlara benzemek, onlar gibi paylaşmayı, çalışmayı öncelikleriniz arasına koyacaksınız. Sizden istenilen budur. Okulunuzda önce kendinizden başlayın işe. Çalışmak mı? Herkesten önce sen çalış. Paylaşmak mı? Arkadaşın başlamadan sen başla. Bir birinizle yarışın. Yarışın ki yarınlarımız sizler kadar güzel olsun” dedi.

Kaynak: İHA