Denizli'den Kısa Kısa

Denizli'de Hakkı Güzel Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi'nde gerçekleştirilen Yaylı Çalgılar Festivali, Denizli Valisi Hasan Karahan'ın katılımıyla başladı.

Vali Karahan, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, kültürel etkinliklerin önemine değinerek, yaylı çalgılarda eğitim gören herkesin kendisini ifade edebileceği bir platform olmasını amaçlayan etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Karahan, şöyle konuştu:

"Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretim kadrosu, yetiştirdiği öğrencileri ve sahip olduğu imkanlarıyla ilimizin ve bölgemizin önemli ve örnek okullarındandır. Bünyesindeki yetenekli öğrenciler ile gerek ülkemiz düzeyinde gerekse ülkelerarası düzeyde başarılı olabilecek potansiyele sahiptir."

Şehir dışından liselerin ve üniversite düzeyindeki katılımcıların da yer aldığı festivalde yaylı çalgı eğitimi alan sanatçıların sahne alacağı ve atölye çalışmaları gerçekleştireceği öğrenildi.

- Su bariyerleri hayata geçiriliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, olası trafik kazalarında can kaybının en aza inmesi için köprülü kavşaklarda su bariyeri uygulamasına başlandığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, su bariyerlerinin, olası kazalarda darbeyi emerek çarpma şiddetini azalttığı, bu şekilde olası yaralanma ve ölümlü kazaları en aza indirdiği ifade edildi.

Açıklamada, ilk etapta Fatih Köprülü Kavşağı, Deliktaş Köprülü Kavşağı ve Zeybek Köprülü Kavşağı'na konan su bariyerlerinin köprü, viyadük, geçit gibi ihtiyaç bulunan tüm noktalara konacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şunları kaydetti:

"Ulaşım Dairesi Başkanlığımız tarafından başlatılan bu uygulama ile trafik kazalarında olabilecek zararı en aza indirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde şehrimizdeki tüm köprülü kavşak girişlerinde bu uygulamayı hayata geçireceğiz."

Kaynak: AA