Tekirdağ'da FETÖ/PDY Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen ve örgüt kurmak, yönetmek suçlarından hakkında kamu davası açılan eski infaz ve koruma memuru İsmail Şen adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Şen ve avukatı katıldı.

Duruşmaya Kocaeli'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Şen 17 aydır tutuklu olduğunu farklı bir şehirde olduğundan ailesini göremediğini söyledi.

Bank Asya'daki hesabında artış olmadığını ve ByLock kullanamadığını öne süren Şen "17 aydır ailemi göremiyorum. Çocuklarımı göremiyorum. Daha fazla mağdur olmak istemiyorum. Aleyhteki suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beratımı talep ediyorum." dedi.

Sanığın avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu, öz teyzesi olduğunu bu yüzden aile olarak iyi tanıdığını vatana ihanet edecek bir hareketini görmediğini ileri sürerek tahliyesini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasını sundu. Mahkeme heyeti sanığın içeride kaldığı süre zarfını göz önünde bulundurarak tahliyesine hükmetti.

Kaynak: AA