Bayburt Valisi Pehlivan, Kızılay Depolarını İnceledi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kızılay'a ait malzeme depolarında incelemelerde bulundu.

Pehlivan, Türk Kızılayı Bayburt Şubesinin malzeme depolarını ziyaret ederek, Şube Başkanı Fikret Aksoy'dan bilgi aldı.

Türk Kızılayı'nın, ülke çapında yaygınlaştırdığı afete müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahip olduğunu belirten Pehlivan, Kızılay'ın kriz bölgelerinde yardıma muhtaç insanlara ulaştırdığı malzemelerle ülke ve insanlık adına önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Pehlivan, Kızılay'ın sağlık alanında Türkiye'de kan ihtiyacını da karşıladığına işaret ederek, "Türk Kızılayı uluslararası yardımlar, sosyal hizmetler, sağlık ve eğitim hizmetlerini kapsayan birçok alanda hem ülkemiz hem de dünyada insanlara çeşitli yardımlar ulaştırıyor. Tüm bunları yaparken en büyük desteği vatandaşlarımızdan alıyor." dedi.

Vali Pehlivan'a incelemeleri sırasında Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ali İbili, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya ve dernek yöneticileri eşlik etti.

Kaynak: AA