Salihli'de Deve Güreşi Hazırlıkları Başladı

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda himayesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 25 Şubat Pazar Günü 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Salihli Deve Güreşleri Festivali hazırlıkları başladı.

Salihli'de Deve Güreşi Hazırlıkları Başladı
Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürünü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği Başkanı İsmail Yüksel ve yönetim kurulu üyeleri de Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı makamında ziyaret ederek, deve güreşleri ile ilgili olarak istişare yaptı.

Ziyaretlerinden dolayı Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürünü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği Başkanı Yüksel ve yönetim kurulu yelerine teşekkür eden Başkan Kayda, “Salihli Belediyesi olarak devecilik kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla her yıl deve güreşi düzenliyoruz. Festival havasında geçen etkinliğe vatandaşlarımızı şimdiden davet ediyorum” dedi.

Öte yandan 25 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan 4’üncü deve güreşi festivalinin Salihli Belediyesi ve Öz Salihli Yörükleri Devecilik Kültürünü Yaşatma ve Deve Sevenler Derneği işbirliğinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
Kaynak: İHA