Buzağı Ölümleri Azalırsa Et İthalatı Duracak

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, ülkedeki yüzde 15 olan buzağı kayıplarının yüzde 5'e düşürülmesi halinde et ithalatının önüne geçileceğini söyledi.

Müdür Sağlam, borsa binasında üreticilere buzağı kayıplarının önlenmesi ve e-reçete üzerine eğitim toplantısı düzenledi.

Sağlam, toplantıda yaptığı konuşmada, 2018 yılının hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı ölüm oranlarını düşürme yılı olarak ilan edildiğini belirtti.

Ülke genelinde yüzde 15 buzağı kayıplarının yüzde 5'e indirilmesi durumunda et açığının kapatılacağı ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

"Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şubemizin buzağı kayıplarının önlenmesi ve e-Reçete ile ilgili eğitim toplantısını önemsiyoruz. Bakanlığımız tarafından 2018 yılının Hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı ölüm oranlarını düşürme yılı olarak ilan edildi. Bu hususta konunun muhataplarının öz verili çalışması gerekiyor. Ülke genelinde yüzde 15 olan buzağı kayıplarının yüzde 5'e indirilmesi halinde et açığının kapatılacağı ve et ithalatının önüne geçileceğine inanıyoruz."

Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü Bakteriyoloji Laboratuvarı Şefi Veteriner Hekim Nevin Turut ve Parazitoloji Laboratuvarı Şefi Veteriner Hekim Osman Sezer de buzağı kayıpları hakkında bir sunum yaptı.

Toplantının son bölümünde Veteriner Hekimler tarafından e-reçete sistemi üzerine eğitim verildi.

Kaynak: AA