Fatih Erener: Bu başlı başına bir suç

İncirlik Üssü'ndeki ABD'li askerlere satıldıkları iddia edilen Adanalı kardeşler haberi "Çocukları para karşılığı vermek suç mu?" sorusunu gündeme getirdi.

Fatih Erener: Bu başlı başına bir suç
Fatih Erener: Bu başlı başına bir suç
ABD'li askerlere parayla satıldıkları iddia edilen Adanalı kardeşler yıllar sonra buluşmuştu. Yaşanan olay Ömür Varol'la Beyaz Gazete programında masaya yatırıldı.

Programın konuklarından Gazeteci Fatih Erener, 'Bu başlı başına bir suç. Bu benim evladım evlatlık verdim diyemezsin.Büyük ihtimalle satmışlar başka bir şey değil.Tamam mağdurdur ama kanun açısından bakarsan çocuk alışı da satışı da suç.' dedi.

Benzer olayların yaşandığını söyleyen Erener, 'Bu ilk defa olan bir olay değil. Çocuk satmaya çalışırken yakalanan insanlar var. Tutuklandırlar. Sen bu ülkenin vatandaşı olan bir çocuğu yabancılara evlatlık veriyorsun.Kanunlarda yeri var mı? Nasıl veriyorsun? Kolay mı böyle bir şey?'şeklinde konuştu.

Erener şöyle devam etti: Tamam zamanında fakirlik varmış, çok zor durumdaymış, o konuda yargılamıyorum. Ama Türkiye Cumhuriyeti devletinin yurtları var.Mağdur mu kaldın kardeşim, çocuğunu senden alıyor ve bakıyor.