Adalet Şurası Sona Erdi

Adalet Bakanlığınca Türkiye'de ilk kez düzenlenen Adalet Şurası tamamlandı Bakan Gül: 'Adalet Şurası'ndaki değerlendirmeler, politikalarımızı belirleyecek, akademik, bakanlık ve yasal çalışmalarımıza ışık tutacak. Bunların hepsini değerlendireceğiz. Tek derdimiz var, milletimiz adına karar veren yargı mensuplarımıza milletimizin güvenmesi ve adalete güven duygusu'

Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Adalet Şurası sona erdi.

Bakanlık tarafından bir otelde gerçekleştirilen Şura'nın öğleden sonraki bölümünde "Adalet Bilinci ve Eğitim" ile "Adalete Güven ve Yargıda Etik Değerler" başlıklı oturumlar yapıldı.

"Adalete Güven ve Yargıda Etik Değerler" oturumunun başkanlığını Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu yaptı.

Adalete güven konusunun temelinde insan olduğunu belirten Köseoğlu, "Gerek adalete güven gerekse etik ilkelerin uygulanması açısından işin temeli insandır. Yani bizlerin genelde iyi insan, özelde de iyi hukukçular yetiştirmemiz gerekir." dedi.

"Adalet Bilinci ve Eğitim" oturumunun başkanlığını gazeteci Pelin Çift yaptı.

Oturumları izleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Şurası'nın sonunda katılımcılara hediye takdim etti.

- "Tek derdimiz yargı mensuplarına milletimizin güvenmesi"

Şura'nın kapanışında konuşan Gül, Adalet Şurası'na katılanlara teşekkür etti.

Adalet Şurası'nın başarılı geçtiğini dile getiren Gül, Şura'da önemli öneriler sunulduğunu belirtti. Bakan Gül, şunları söyledi:

"Adalet Şurası'ndaki değerlendirmeler politikalarımızı belirleyecek, akademik, bakanlık ve yasal çalışmalarımıza ışık tutacak. Bunların hepsini değerlendireceğiz. Tek derdimiz var, milletimiz adına karar veren yargı mensuplarımıza milletimizin güvenmesi ve adalete güven duygusu. İnsan adalet duygusunun hakim olduğu bir duyguyla yaşar. 'Mahkemeye yolum düşse orada adil karar veren insanlar var.' duygusu insanın geleceğe daha güvenle bakmasını, insanın özgüvenle, umutla yaşamasını sağlar. Elbirliğiyle bu güveni arttıracağız."

Adalet Bakanı Gül, sonuç bildirgesinin kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla dün başlayan, iki gün süresince altı oturumda gerçekleştirilen Şura'da, 27 akademisyen ve gazeteci hukuk eğitimi, adalet ve yargı sistemine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA