Mersin'de Yeni Adli Yılın Açılışı

İçel Barosu yeni adli yılın açılışı nedeniyle tören düzenledi.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törene Baro Başkanı Ali Er ve beraberindeki baro üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Er, törende yaptığı konuşmada, barış, huzur ve sevgi arayan herkes için adaleti en hassas ölçülerle tartarak dağıtmanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Avukatların yargının en önemli kurucu unsuru, olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Er, güven ve adalet duyguları için tek yolun avukatlara sahip çıkmak olduğunu dile getirdi.

Adaletin uygulayıcısı olan hukukçuların en büyük düşmanının 'kin' ve 'keyfilik' olduğunu belirten Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Kahraman, fedakar, asil, namuslu, vicdanlı avukatlar olarak bizler asla kin tutmayız, keyfilik yapmayız. Biz hukukçular, el ele vererek hep birlikte, insanlara güven veren, adalet dağıttığına inanılan bir hukuk sistemini inşa etmeliyiz. Böylelikle, insanlarımızda hukuka olan saygı ve güveni tesis ederek, ülkemizin geleceğini, mesleğimizin itibarını teminat altına alabiliriz. Adalet, mülkün yani ülkenin temelidir. Öyleyse, adaletten önemli hiçbir şey olamaz.'

Tören konuşmanın ardından çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: AA