Çorum'da Adli Yıl Açılışı

Çorum'da, yeni adli yılın açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Çorum'da Adli Yıl Açılışı
Adalet Sarayı önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ragıp Tepedüzü, Adalet Komisyonu Başkanı Atilla Arıkan, İdare Mahkemesi Başkanı Kemalettin Özdemir ve Baro Başkanı Altan Akpınar tarafından anıta çelenk sunuldu.

Törende konuşan Tepedüzü, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmalarının bir yoğunluğa neden olduğuna dikkati çekerek, 'Geçtiğimiz yıl FETÖ/PDY soruşturmaları adliyemizi meşgul etti ve halen meşgul etmekte. Bu yönde açılan davalar var. Soruşturmalar da tüm hızıyla devam ediyor. Örgüt suçları bağlamında icra dairelerine yönelik bir takım isnat olayları vardı, soruşturmalar açıldı, davaları başladı. Pek çok uyuşturucu satıcısına yönelik soruşturmalar ve operasyonlar yapıldı, davaları açıldı. Ayrıca fırıncı esnafa yönelik suç isnatları vardı, baskı iddiaları vardı. Onunla ilgili soruşturmalar tüm hızıyla sürmektedir.' diye konuştu.

Adalet Komisyonu Başkanı Arıkan da ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini, yargı camiasının bu süreçte üzerine düşen görevi yerine getireceğini söyledi.

Çok yoğun bir adli yılın ardından yine yoğun bir adli yılın başlangıcında olduklarını dile getiren Arıkan, 'Gönül isterdi ki ülke olarak yaşadığımız zor günleri atlatmış, daha huzurlu ve normal bir yaşam ve adli yıl geçirmiş olsaydık. Ancak hala yapacak çok işimiz ve üstesinden gelmek zorunda olduğumuz sorunlar var. Ancak bu zorluklar ve sorunlar bizi yıldıramaz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA