3 Özel Göktürk Kılıcından Biri Alıcık'a Verildi

BAGATUR Dünya Federasyonu Başkanı Kağan Hüseyin Yabir Manevi destek taşıyan Türk Sanat Süngü Kılıcı’nı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a takdim etti.

3 Özel Göktürk Kılıcından Biri Alıcık'a Verildi
Türk Mücadele Sanatı Bagatur’un onursal üyelerine verdiği Göktür Kılıcı, Dünya Federasyonu Başkanı Kağan Hüseyin Yabir aracılığıyla Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a hediye edildi. Hüseyin Yabir manevi değer taşıyan kılıç hakkında konuşarak “Kılıç, Türk Savaş Sanatları BAGATUR ve Türk Kılıç Sanatı Süngü’de manevi bir anlam taşımaktadır. Bu kılıç herkese verilmemektedir. Bu kılıcı taşıyan kişi aynı zamanda Savaşçı ruhu taşıyan kişi anlamına gelmektedir" dedi.

Kılıcın savaşçı ruhu taşıyan ve bu işe manevi destek veren insanlarda bulunduğunu kaydeden Yabir, kılıcın manevi değerinin de çok büyük odluğunu belirterek "Onursal Başkanımız Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, bu kılıcı hediye etmemizi istedi. Göktürk Kılıcı, Türk Mücadele Sanatı Bagatur’un en üst düzeyde yetkililerine verilir. Başkanımız sağ olsun uzun yıllardır bizim yanımızda. Biz bu kılıcı Haluk Başkanımıza yapacak olduğumuz Türk Kurultayı öncesi vermek istedik. Türk Kurultayında kendisine takdim edecektik ama kostümleri ile Türk Kurultayında sergilenmesi için önceden vermiş olduk. BAGATUR Dünya Federasyonu olarak bundan sonra yapacağımız etkinliklerde de Nazilli’nin bir merkez olması, Türk Dünyasında seçkin bir yer olması elit bir yer olması için bu istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nazilli Belediyesi ile bu konuyla ilişkin çalışmalarımız var. Macaristan’da yapılan Türk Kurultayı sonrası bu kurultayı Nazilli’de toplamayı düşünüyoruz. Ondan önce manevi değer taşıyan kılıcımızı Başkanımıza takdim ettik. Bundan sonra Manevi ve Onursal Başkanımız Haluk Alıcık ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva’nın hediyesini büyük bir onur duyarak kabul eden Başkan Alıcık, “Çok değerli Paşayeva Hanımefendiyi Nazilli’de ağırlamak isteriz” dedi.

Nazilli Belediyesi tarafından yapımı süren parkın açılışında kendilerini davet edeceklerini belirten Başkan Haluk Alıcık, “Belediyemizin davetlisi olarak Ganire Paşayeva’yı Nazilli’mizde görmek isteriz. Şirinevler Mahallemizde bulunan parkımıza Karabağ ismini vereceğiz. Açılışta kendilerini de aramızda görmeyi temenni ediyoruz. Bu değerli Göktürk Kılıcı için kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA