Karamürsel'de Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim Uygulaması

Karamürsel ilçesinde, ortaokul 5’inci sınıflara yönelik yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması, 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulunda başlatıldı.

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, yaptığı açıklamada, uygulamanın öğrencilerin en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenmesini sağlamak amacıyla başlatıldığını belirtti.

Narinoğlu, öğrencilere başarılar dileyerek, "Öğrencilerimizin yabancı dil eğitimin hayırlı olsun dileklerinde bulunurken, yabancı dili öğrenmek için 5. sınıftan başlamak ve altyapısıyla daha üst okullarda yabancı dillerini geliştirmek çok güzel bir olay." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, yaptığı açıklamada, önemli bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştığı ve uluslararası ilişkilerin hızla arttığı günümüzde yabancı dil bilmenin önemi daha da artmış ve en az bir yabancı dil bilgisi, bireylerin mutlaka sahip olması gereken beceriler arasında yer almıştır. Öğrencilerimizin en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenmesini sağlamak üzere eğitim yöntemlerinin geliştirilmesi ve müfredatta gerekli düzenlemelerin yapılması için yabancı dil öğreniminin okullarımızda daha etkin hale getirilmesine ve yabancı dil eğitiminin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar Genel Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir.Yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması, 2017-2018 eğitim öğretim yılı için ülke genelindeki bütün ortaokullarda değil, ilk aşama olarak bazı ortaokulların 5. sınıflarında başlatıldı. Bunlardan biri de ilçemiz Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu oldu."

Narinoğlu ve Çakır yabancı dil eğitim sınıflarını ziyaret ederek, öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kaynak: AA