Kulp'ta, İlçenin En Görkemli Camisi İnşa Ediliyor

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Yenimahalle’de bulunan Merkez Cami duvarlarında oluşan çatlaklar ve caminin cemaate yetersiz olması nedeniyle yıkılarak yerine ilçenin en görkemli camisinin yapılacağı belirtildi. Kulp Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yeni cami çalışmalarına başlanıldı.

Kulp'ta, İlçenin En Görkemli Camisi İnşa Ediliyor
Hayırsever iş adamları ve ilçe halkının yardımlarıyla ilçenin en görkemli camisinin 3 bin 160 metrekarelik alan üzerinde 2 bin kişi kapasiteli olacak şekilde planlandığı belirtildi. 2 bin kişinin rahatlıkla ibadet edebileceği, engelli ve yaşlı vatandaşların rahat çıkıp inmeleri için asansör, taziye yeri bulunan cami inşaatı 640 metrekarelik alana sahip. Aynı parsel üzerine 700 metrekare alan üzerinde müftülük binası ve Kur’an kursunun da yapılacağı bildirildi.

Vatandaşların oturup dinlenebileceği camiye ait yeşil alanın ise bin 820 metrekare olduğu belirtildi.

Kulp Merkez Cami’nin 2018-2019 yılında tamamlanarak ibadete açılmasını hedeflediklerini belirten Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileri "İbadet yerlerinin ihtiyaca cevap vermesi, daha kullanışlı ve ferah olması gerekliliğine inanıyoruz. Halkımızın yoğun talebi üzerine başlatmış olduğumuz bu projemizi halkımızın desteğiyle daha kısa vadede hayata geçeceğine inanıyoruz. Camimizin yapım aşamasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, ilçe müftülüğünün, iş adamlarımızın, esnafımızın ve halkımızın büyük katkıları olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Şimdiden hepsine yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mimari özelliği bakımından ilçenin en görkemli ve en büyük camisi olacak bu proje sadece hayırseverlerin yardımlarıyla hayata geçirilecek bir projedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA