Akdeniz'de Cenaze Hizmetleri Ekibi Kuruldu

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan İçel'in Akdeniz ilçe Belediyesi, taziyeleri sırasında vatandaşlara daha kapsamlı hizmet vermek için cenaze hizmetleri ekibi kurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede ikamet eden vatandaşlara cenaze işlerinde kolaylık sağlanması için, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı cenaze hizmetleri ekibinde grup oluşturuldu.

Vardiyalı olarak 7'şer gruplar halinde çalışan ekipler için 2 adet klimalı cenaze nakil aracı, 400 adet masa, 3 bin 500 adet sandalye, 40 adet şemsiye, 12 adet kapalı çadır ve 10 adet semave tedarik edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Muhuttin Pamuk, belediye olarak insan ve vatandaş odaklı çalıştıklarını bu nedenle taziye ve cenaze hizmetlerine önem verdiklerini kaydetti.

Pamuk, vatandaşların gündelik yaşamların kolaştırmak adına hizmet verdiklerini belirterek, "Belediye olarak zor günlerinde de acılı ailelerimizi yalnız bırakmıyoruz. Yakınlarını kaybeden ailelerimize cenaze nakil hizmetinin yanı sıra, taziyelerini sunmak için gelen yakınlarına da mezarlığa kadar belediyemize ait otobüslerle ulaşım hizmeti sunuyoruz. Akdeniz’in 65 mahallesinin tamamında, talep eden tüm vatandaşlarımıza bu hizmeti eksiksiz ve zamanında verebimek için ekipmanlarımızı güçlendirdi. Ekip sayısını da arttırdık. Zor ve acılı günlerinde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA