Afyonkarahisar'dan Kısa Kısa

İscehisar ilçesinde, merkez doğalgaz projelendirme çalışması kapsamında doğalgaz hattı döşenen evlere doğalgaz arzı sağlandı.

Şehir içi doğalgaz dağıtım merkezindeki çalışmaları yerinde inceleyen İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, şehir içi doğalgaz hat çalışmalarının bu yılkı ilk etabının sona erdiğini söyledi.

Doğalgaz dağıtım istasyon ana hattından şehir içi hatta doğalgazı vatandaşlar için verdiklerini kaydeden Başkan Çibik, şöyle konuştu:

"Bu yıl içinde belirlenen Fatih, Eskihamam, Çukur Mahalle, Cumhuriyet Meydanı, Zeybek Mahallesi'ndeki halkımız doğalgaz kullanımından faydalanacak. Abone hattı döşenen evlerimize doğalgaz vereceğiz. Abone hattı döşenen evlerde ikamet eden vatandaşlarımız doğalgaz arzından yararlanabilmek için üzerlerine düşen işlemleri yaparak doğalgaz kullanmaya başlayabilirler. Kademeli olarak diğer mahallelere de doğalgaz boruları döşenecek."

Çibik, çalışmalar sırasında özellikle yolların da bozulduğunu belirterek, bozulan yolların onarım çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

- Sandıklı Zabıta ekipleri hurdacıları denetledi

Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede hurdacılara yönelik denetim yaptı.

Denetimde, eksik evrak ve izinsiz olarak hurda toplayanlar hakkında cezai işlem uygulandı.

Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Hurda toplama ve ayırma belgesi olmayan gürültü ve çevre kirliliğine neden olan hurdacılara bundan sonra da yaptırımlarımız aralıksız olarak devam edecektir. Vatandaşlarımızdan geri dönüşüme kazandırılacak olan maddeleri çöplere değil, geri dönüşüm kutularına atmalarını yada belediye ekiplerine teslim etmelerini istiyoruz." denildi.

- Kaymakam Keklik, kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu

Dazkırı Kaymakamı Mehmet Keklik ve beraberindeki heyet, inşaatı devam eden Dazkırı Kapalı Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Ziyarette, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uğur Karacoşkun ve İl Dere İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri Şefik İldere ve Murat İldere hazır bulundu.

Kaymakam Keklik, kapalı spor salonu hakkında yetkililerden bilgi alarak, Dazkırı halkı için çok güzel bir proje olacağını ifade etti.

Keklik, gazetecilere yaptığı açıklamada, salonun Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirterek, "İnşaatı devam eden 300 kişilik Dazkırı Kapalı Spor Salonu ile ilgili yüklenici firma yetkilileri gerekli çalışmalarını yürütüyorlar." dedi.

Kaynak: AA