Havza'da 'Hayatta Ben De Varım' Projesi

Havza Spor Kulübü Derneği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 'Hayatta ben de varım' projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 16 Eylül'de başlayan projenin 15 Nisan 2018'e kadar süreceğini söyledi.

Proje ile toplumla entegre olamamış dezavantajlı gençlerin entegrasyonunun sağlanmasının amaçlandığını anlatan Uzun, 'Bu gençlerin sosyal ve psikolojik sorunlarla karşılaşmalarını engellemek, zamanlarını verimli ve eğlenceli şekilde geçirebilecekleri ortam sunmak, üretici, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.' dedi.

Proje kapsamında dezavantajlı gençlerin badminton, atletizm ve boks gibi sportif etkinliklere katılmasını arzu ettiklerini dile getiren Uzun, ayrıca el sanatları alanında da etkinlikler gerçekleştirileceğini kaydetti.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ ise, 14-29 yaş arasındaki özel bireylere yönelik projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016/2 dönem proje çağrısıyla yüzde 100 hibe destekli hazırlandığını anlattı.

Havza Huzurevi Bocce takımı hakkında da bilgi veren Göktuğ, 'Bocce takımımız, Huzurevleri Bocce Ligi'nde rakiplerini yenerek grup birincisi oldu. 15-22 Ekim tarihlerinde Antalya'daki Türkiye Birinciliği Yarışması'na katılacak.' diye konuştu.

Programın ardından bocce takımı, gösteri maçı yaptı.

Programa, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA