Cezayir-Moritanya Arasında İlk Sınır Kapısı Kararı

Cezayir ile Moritanya, ticari ürünlerin geçişi ve vatandaşların girişçıkışı için ilk kez sınır kapısı açma yönünde karar aldı.

Cezayir ile Moritanya'nın, ticari ürünlerin geçişi ve vatandaşların giriş-çıkışı için aralarında ilk defa sınır kapısını açma yönünde karar aldıkları bildirildi.

Cezayir resmi ajansı APS'de yer alan habere göre, Cezayir ve Moritanya'nın oluşturduğu ortak teknik komite, iki ülke arasında sınır kapısının açılması çalışmaları kapsamında bugün ülkenin güneybatısındaki sınır hattında yer alan Tinduf vilayetini ziyaret etti.

Söz konusu komite, iki ülkenin, karşılıklı olarak bir ticaret sıçramasına vesile olması ve bölgenin ekonomisini canlandıracağına dair öngörüde bulunduğu sınır kapısının yapılacağı noktayı belirledi.

Cezayir ve Moritanyalı ortak komitenin, Tinduf kentinde gerçekleştirdiği toplantıda, iki ülke arasında ilk defa açılacak sınır kapısına ilişkin detayları konuştuğu belirtilirken, sınır kapısının ne zaman açılacağına dair bilgi verilmedi.

Moritanya makamları, geçen temmuz ayında Cezayir ile sınır bölgesini uyuşturucu kaçakçıları gerekçesiyle askeri bölge ilan ederek, sivillere yasaklamıştı. Cezayir ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştı.
Kaynak: AA