Venezuela'da Belediye Meclis Üyesinin Ölümü

Muhalefet, gözaltında kalp krizi geçiren belediye meclis üyesi Garcia'nın ölümünden Maduro yönetimini sorumlu tutuyor.

Venezuela'da muhalefet, gözaltında hayatını kaybeden belediye meclisi üyesi Carlos Garcia'nın ölümüyle ilgili Devlet Başkanı Nicolas Maduro liderliğindeki hükümeti suçladı.

Garcia'nın üyesi olduğu muhalefetteki Önce Adalet Partisi lideri Tomas Guanipa, Aralık 2016'da hükümet karşıtı protestolar sırasında tutuklanan ve 9 aydan fazladır ulusal istihbarat örgütü Sebin tarafından gözaltında tutulan Garcia'nın ihmal nedeniyle kalp krizi geçirdiği savundu.

Guanipa, Garcia'nın ağustos ayında gözaltındayken kalp krizi geçirdiğini fakat tedavi için hastaneye iki hafta sonra kaldırıldığını, bunun doktorların ona sağlıklı bir müdahale yapmasını olanaksız kıldığını savundu.

Muhalefet lideri, Garcia'nın gerekli sağlık hizmetinden yoksun bırakıldığı gerekçesiyle Venezuela Yüksek Mahkemesine yaptıkları başvurunun da reddedildiğini aktardı.

Amerika Devletleri Örgütü Genel Sekreteri Luis Almagro da Twitter'daki paylaşımında, Garcia'nın ölümünü 'vahim bir insan hakları ihlali' olarak niteledi.

Ülkenin batısındaki Apure eyaletinde belediye meclisi üyeliği yapan Garcia, 2016 yılı sonunda başlayan hükümet karşıtı protesto dalgasında gözaltına alınmıştı.

Garcia, terörizm, kamu huzurunu bozmak ve hükümeti cebir yoluyla devirmeye teşebbüs etmek suçlamalarıyla gözaltında tutuluyordu. Partisi ise Garcia'nın herhangi bir yasa dışı faaliyette bulunmadığını, siyasi baskı amacıyla gözaltına alındığını savunuyordu.

Kaynak: AA